Registracija Prijava preko FB
Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
30.09.2020, 11:52

Svečana akademija posvećena Milanu Rakiću

č: | fb:

Opština Mionica će danas u 19 časova u velikoj sali Kulturnog centra prirediti Svečanu akadamiju posvećenu pesniku Milanu Rakiću.

 

Na svečanosti će Zoranu M. Mandiću za knjigu "Odbrana izbora" biti uručena nagrada za najbolju zbirku poezije u prethodnoj godini u izboru Udruženja književnika Srbije. Nagrađenom pesniku biće dodeljena plaketa sa likom Milana Rakića, rad akademskog vajara Zorana Ivanovića.

 

Pored laureata, gosti će biti predstavnici Udruženja književnika Srbije, član Upravnog odbora UKS-a i predsednik odbora za međunarodnu saradnju Vidak Maslovarić, urednik Tribine "U francuskoj 7" Miljurko Vukadinović i glavni i odgovorni urednik Književnih novina Bratislav R. Milanović.

 

U umetničkom delu programa nastupiće televizijski, filmski i pozorišni glumac i član Narodnog pozorišta iz Beograda Zoran Ćosić i profesorka solfeđa Ana Ristivojević.

Aktuelno

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan

U Valjevu još 13 zaraženih koronavirusom

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 23. oktobra u Valjevu je još 13 osoba zaraženo kovidom-19, a od ostalih opština Kolubarskog okruga u Lajkvcu je jedna novo zaražena osoba.  · 1 komentar