Registracija Prijava preko FB
Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
27.11.2020, 11:26

Opština Ub raspisala konkurs za studentske stipendije

č: | fb:

Do 4. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje prava na ovu vrstu podrške u studijskoj 2020/2021. godini nisu se menjali u odnosu na lane, tako da studenti konkurišu za pojedinačni iznos od 6.000 dinara, koji će im biti isplaćivan tokom deset meseci, u skladu sa prilivom sredstava u budžet.

 

Pravo na stipendiju imaju studenti državnih i privatnih fakulteta koji se školuju u kontinuitetu, pa se na konkurs mogu prijaviti kandidati koji su odmah nakon završene srednje četvoogodišnje škole prvi put upisali osnovne akademske studije, kao i studenti koji su po završetku osnovnih studija odmah nastavili studije drugog stepena (master), odnosno trećeg stepena (doktorske ili specijalističke), bez produžene i obnovljene godine ili pauze u studiranju. Pred toga, uslov je i da studenti imaju najmanje 37 ESP bodova po svakoj godini, da nisu u radnom odnosu, a da pritom zajedno sa svojim roditeljima imaju prebivalište na teritoriji ubske opštine najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa. Pravo na stipendiju ostvaruju i brucoši čija je prosečna ocena u srednjoj školi bila u rasponu od 4,5 do 5,00.


Tekst konkursa i obrasci za prijavu mogu se preuzeti sa sajta www.opstinaub.org.rs i na portirnici Opštinske uprave.

 

Ono što je novina u odnosu na sve prethodne konkurse jeste prijem zahteva i obrada dokumentacije, saznajemo od Slavice Glišić, zamenice predsednika Komisije za naknadu dela troškova studiranja za školsku 2020/2021. godinu. - U skladu sa preporučenim epidemiološkim merama, prijem dokumentacije će se vršiti bez neposrednog kontakta stranke i članova komisije. Posebnu molbu upućujem podnosiocima prijava da pažljivo iščitaju prvu stranu prijavne dokumentacije, gde je detaljno objašnjeno na koji način se popunjava konkursna dokumentacija, i naglašavam da je u prijavi neophodno navesti aktivan broj telefona, za slučaj eventualnih dopuna podnete dokumentacije. Takođe napominjem da ovakav vid prijema nikako neće biti na štetu podnosioca prijava, jer će komisija dostavljena dokumenta pregledati u najkraćem roku, istoga dana ili najkasnije sutradan ih obavestiti u slučaju da nešto nedostaje i dati im razuman rok da prilože dopunu, kaže Slavica Glišić.

 

Slavica Glišić

Slavica Glišić (Foto: Žarko Stojanović)

Popunjenu prijavu sa neophodnim uverenjima, kopijama indeksa, očitanim ličnim kartama i ostalom dokumentacijom studenti mogu dostaviti poštom na adresu Opštinska uprava Ub, ulica Vojvode Mišić 20 b, sa naznakom „Konkurs za dodelu novčane naknade studentima dela troškova studiranja“ ili elektronski skeniranu dokumentaciju na mejl adresu: [email protected] ili doneti na portirnicu Opštinske uprave radnim danima od 8-15 časova. Za sve dodatne informacije studenti se mogu obratiti komisiji na telefon 411-622.

 

Rok za donošenje Odluke o isplati studentskih stipendija je najviše 15 dana od dana zatvaranja konkursa. Rok za upućivanje prigovora studenata Na donetu Odluku, u roku od osam dana studenti mogu uputiti prigovor Opštinskom veću, kao drugostepenom organu, tako da će celokupan postupak oko dodele stipendija biti završen krajem godine.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 49 minuta

U Valjevu novozaraženih 20

U Valjevu je još 20, a u Kolubarskom okrugu još 33 pozitivnih na koronavirus. Preminula je još jedna osoba u Mionici. Hospitalizovan je 101 pacijent. Prethodni dan u Kolubarskom okrugu testirano je...

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Obeležen Dan opštine 16.01.2021

Pre 126 godina Mionica proglašena za varoš

Pre 126 godina ukazom kralja Aleksandra Obrenovića Mionica je proglašena za varoš. Svečanim programom obeležen je Dan Mionice. "Naše najveće bogatstvo su ljudi", rekao na svečanosti Boban Janković,...