GIZ donirao električne bicikle Mionici (foto: www.mionica.rs)
GIZ donirao električne bicikle Mionici (foto: www.mionica.rs)
08.12.2020, 14:27

Električni bicikli za gerontodomaćice

č: | fb:

Nakon zaštitne opreme, Nemačka razvojna agencija (GIZ) je obezbedila novu donaciju za Mionicu, ovaj put električne bicikle. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od virusa Kovid-19. Namenjeni su gerontodomaćicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica i čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su izloženi stariji.

 

Donaciju uručuje projekat nemačko-srpske razvojne saradnje "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe" i obuhvata električne bicikle, kao i dodatnu opremu u vidu zaštitne kacige i sigurnosnih lanaca. Električni bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a bicikli za Mionicu su prilagođeni vožnji i u brdovitim predelima.

 

- Zahvaljujemo se Nemačkoj razvojnoj agenciji na konstantnoj podršci koju nam pružaju u oblasti socijalne zaštite. Bicikli sa punom pratećom opremom ne samo da su odlično prevozno sredstvo, već će i pomoći pri podizanju svesti o dostupnosti i upotrebi ekoloških vidova transporta - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

GIZ donirao električne bicikle Mionici

GIZ donirao električne bicikle Mionici (Foto: www.mionica.rs)

Podrška opštini Mionica deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 16 gradova i opština. Do kraja 2020. godine biće uručeno 58 električnih bicikala: 26 prilagođenih brdskim predelima i 32 namenjena ravničarkom terenu.

 

- Pomoć u kući za starija lica je jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite. Veoma nam je drago da ćemo donacijom električnih bicikla podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a to će imati i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji je dodatni bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije - rekao je Markus Majer, vođa projekta.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 11 sati 15 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 13 sati 52 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara