FAO dopremio stočnu hranu (foto: Dragana Nedeljković)
FAO dopremio stočnu hranu (foto: Dragana Nedeljković)
29.08.2014, 16:03

Dopremljene 33 tone stočne hrane

č: | fb:

Organizacija za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO) danas je u opštinu Ub dopremila 33 tone stočne hrane, kao pomoć tamnavskim poljoprivrednim gazdinstvima oštećenim u majskim poplavama. Pomoć je namenjena za 103 poljoprivredna domaćinstva, koja će dobiti po 320 kilograma stočne hrane.

- Ovo je jedna od većih donacija koja je stigla u ubsku opštinu i nadam se da će u narednom periodu  FAO nastaviti da pomaže našim poljoprivrednicima, kako bi što pre obnovili svoju proizvodnju – kaže Marijana Marjanović, pomoćnik predsednika Opštine Ub.

Pomoć u stočnoj hrani predstavlja deo šireg programa za oporavak srpske poljoprivrede koji finansiraju EU, Vlada Belgije, Fond UN za pomoć u vanrednim situacijama i Organizacija za poljoprivedu i hranu FAO. Sve aktivnosti se sprovode u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštitne sredine, Kancelarijom za pomoć i obnovu i lokalnim samoupravama. Direktnu pomoć dobiće 6.800 malih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, a ukupna vrednost stočne hrane koja će biti isporučena iznosi 548.000 američkih dolara.

 

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 17 sati 46 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara