FAO dopremio stočnu hranu (foto: Dragana Nedeljković)
FAO dopremio stočnu hranu (foto: Dragana Nedeljković)
29.08.2014, 16:03

Dopremljene 33 tone stočne hrane

č: | fb:

Organizacija za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO) danas je u opštinu Ub dopremila 33 tone stočne hrane, kao pomoć tamnavskim poljoprivrednim gazdinstvima oštećenim u majskim poplavama. Pomoć je namenjena za 103 poljoprivredna domaćinstva, koja će dobiti po 320 kilograma stočne hrane.

- Ovo je jedna od većih donacija koja je stigla u ubsku opštinu i nadam se da će u narednom periodu  FAO nastaviti da pomaže našim poljoprivrednicima, kako bi što pre obnovili svoju proizvodnju – kaže Marijana Marjanović, pomoćnik predsednika Opštine Ub.

Pomoć u stočnoj hrani predstavlja deo šireg programa za oporavak srpske poljoprivrede koji finansiraju EU, Vlada Belgije, Fond UN za pomoć u vanrednim situacijama i Organizacija za poljoprivedu i hranu FAO. Sve aktivnosti se sprovode u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštitne sredine, Kancelarijom za pomoć i obnovu i lokalnim samoupravama. Direktnu pomoć dobiće 6.800 malih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, a ukupna vrednost stočne hrane koja će biti isporučena iznosi 548.000 američkih dolara.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 48 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...