Registracija Prijava preko FB
Otvorena kancelarija Pomoć u kući (foto: www.mionica.rs)
Otvorena kancelarija Pomoć u kući (foto: www.mionica.rs)
30.12.2020, 10:02

U Mionici otvorena kancelarija za usluge “Pomoć u kući“

č: | fb:

U cilju unapređenja usluge "Pomoć u kući" lokalna samouprava je obezbedila kancelariju u centru Mionice u zgradi Biblioteke i Kulturnog centra u kojoj se od skoro nalazi sedište projekta i gde svi zainteresovani građani mogu dobiti potrebne informacije.

 

- Predano radimo da bi našu Mionicu učinili što boljim mestom za život svakog pojedinca. Otvaranje kancelarije će nam omogućiti da na još efikasniji način budemo na usluzi našim starijim sugrađanima. Takođe, zahvalni smo Nemačkoj razvojnoj agenciji (GIZ) i NALED-u koji su ovih dana donirali aparate za merenje šećera i krvnog pritiska, zaštitnu i prateću opremu, a sve u cilju što uspešnije realizacije ovog humanog projekta. "Pomoć u kući" je od neprocenjive važnosti, pogotovu za naše najstarije i njihove porodice kojima je takva vrsta pomoći i najpotrebnija – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Usluga "Pomoć u kući na području opštine Mionica" funkcioniše od 2016. godine. Usluga koju pružaju gerontodomaćice je dostupna odraslima i starijima koji imaju ograničenja fizičkih i psihičkih sposobnosti, usled kojih nisu u stanju da samostalno žive u svojim domovima bez redovne pomoći u aktivnostima dnevnog života, nege i nadzora, pri čemu je porodična podrška nedovoljna ili nije raspoloživa.

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 52 minuta

U Valjevu novozaraženih 20

U Valjevu je još 20, a u Kolubarskom okrugu još 33 pozitivnih na koronavirus. Preminula je još jedna osoba u Mionici. Hospitalizovan je 101 pacijent. Prethodni dan u Kolubarskom okrugu testirano je...

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Obeležen Dan opštine 16.01.2021

Pre 126 godina Mionica proglašena za varoš

Pre 126 godina ukazom kralja Aleksandra Obrenovića Mionica je proglašena za varoš. Svečanim programom obeležen je Dan Mionice. "Naše najveće bogatstvo su ljudi", rekao na svečanosti Boban Janković,...