Registracija Prijava preko FB
Mionica dobila elektronski šalter (foto: www.mionica.rs)
Mionica dobila elektronski šalter (foto: www.mionica.rs)
16.04.2021, 09:40

Mionica: Građani bez čekanja do dokumenata

č: | fb:

Opština Mionica otvorila je novi elektronski šalter u okviru eUprave. Šalter radi pri Uslužnom centru u zgradi opštine. Građani se već od danas mogu javiti i otvoriti svoj nalog.

 

Portal nudi oko 500 usluga. Građani mogu da zakažu svoj termin za preuzimanje ličnih dokumenata, plaćanje poreza, dobijanje rešenje iz katastra u svoje eSanduče. Takođe, upisivanje dece u vrtić ili školu su jedna od usluga Portala.

 

Uz ličnu kartu, građani će na šalteru dobiti korisničko ime i lozinku, kao i instalaciju na mobilnom telefonu. Opština Mionica imenovala je administratore i šalterske službenike koji su prošli obuku. Oni će biti na usluzi građanima i objasniti im način rada Portala. Po otvaranju naloga, građani će dobiti i odštampane podatke za svaki sledeći ulazak na Portal.

Boban Janković i službenici

Boban Janković i službenici (Foto: www.mionica.rs)

 

- Opština Mionica unapređuju upravu. Ubrzaćemo proces dobijanja dokumenata, jer želimo da budemo služba koja građanima olakšava život. Mioničani više neće morati da čekaju. Uštedeće dragoceno vreme. Od svojih kuća, uz mobilni telefon, moći će da završe sve administrativne poslove. Veliki su benefiti koje nam donosi eUprava - rekao je predsednik Boban Janković.

 

Prilikom otvaranja šaltera, Janković se zahvalio Naled-u i Kancelariji za IT i eUpravu na saradnji i istakao da je od posebne važnosti da u vreme pandemije izbegavamo gužve i da će Portal postati odličan servis građana.

 

Naled, u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, uz finansijsku pomoć Evropske banke za obnovu i razvoj, sprovodi projekat unapređenja elektronske dostave dokumenata građanima i privredi od lokalne samouprave. Otvaranjem naloga na portalu, eUprava omogućava što većem delu stanovništva da postanu eGrađani.

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 14 sati 31 minuta

U Valjevu novozaraženih 12

U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 21, od toga u Valjevu 12, hospitalizovano je 67 kovid pacijenta. Testirano je 205 na teritoriji Kolubarskog okruga, od toga u Kovid ambulanti Doma zdravlja...

Marinika Tepić nakon saslušanja u policiji (foto: Željko Trifunović)
Bez kraja Pre 22 sati 5 minuta

Imaju li "deca" nekog bližeg od Marinike?

Kako se i moglo očekivati stišala se buka oko Palme. Po principu: svaka buka i bruka, za tri dana! I ako ima i ako nema, nove... Tako da je vreme i za malo "inventarisanja", i razmišljanja o tome...  · 12 komentara