Stigla pomoć (foto: Dragan Savić)
Stigla pomoć (foto: Dragan Savić)
05.09.2014, 13:46

Stočna hrana za 247 gazdinstava

č: | fb:

Od Organizacije za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO) u opštinu Osečina dopremljeno je 79 tone stočne hrane. U pitanju je pomoć podgorskim poljoprivrednim gazdinstvima, koja su pretrpela štetu u majskim poplavama. Pristigla pomoć namenjena je za 247 poljoprivrednih domaćinstva, koja se bave stočarstvom. Svi su dobili po 320 kilograma stočne hrane.

- FAO pošiljka  je jedna od najvećih donacija koja je do sada stigla u našu opštinu, a darodavci su najavili da će i u narednom periodu  nastaviti da na sličan način pomažu našim poljoprivrednicima, kako bi što pre obnovili svoju proizvodnju, održali i sačuvali ugroženi stočni fond. Imamo obećanje da će do kraja meseca stići još 300 paketa pomoći od UN – kaže Duško Vučićević i Poljoprivredne stručne službe Opštinske uprave Osečina.

Kao što je već dobro poznato, pomoć u stočnoj hrani predstavlja deo šireg programa za oporavak srpske poljoprivrede koji finansiraju EU, Vlada Belgije, Fond UN za pomoć u vanrednim situacijama i Organizacija za poljoprivedu i hranu FAO. Sve aktivnosti se sprovode u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštitne sredine, Kancelarijom za pomoć i obnovu i lokalnim samoupravama.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara