Registracija Prijava preko FB
Pioniri “Omladinca 2014” (foto: Ognjen Ivanović)
Pioniri “Omladinca 2014” (foto: Ognjen Ivanović)
24.05.2021, 11:20

Veliki uspeh ljiških dečaka

č: | fb:

Pioniri "Omladinca 2014" završili su sezonu na drugom mestu u Kolubarsko-mačvanskoj ligi i tako ispisali najlepše stranice fudbalske istorije Ljiga. Prvoplasirana je "Mačva" iz Šapca. Sa ekipom iz Šapca čuvenog imena, skor je 1:1.

 

Od 16 timova,  koliko se u sezoni 2020/21 takmičilo, među osam u gornjem delu  tabele, po dva su iz Šapca, Loznice i Valjeva, a od manjih mesta, pri vrhu su Ljižani i "Rađevac" iz Krupnja, koji su na terenu u Kadinoj Luci odigrali poslednju i odlučujuću utakmicu za plasman, završenu rezutatom 2:1 u korist "Omladinca".

 

Meč Omladinac Rađevac

Meč Omladinac Rađevac (Foto: Ognjen Ivanović)

Ljiška pionirska ekipa je najstarija u klubu, osnovanom pre sedam godina. Ovi dečaci su rođeni 2006, uz ponekog godinu mlađeg dečaka. FK "Omladinac" ima i petliće, koji igraju u Gradskoj ligi "Valjevo", a u klubu je više od 70 dečaka, najmlađi imaju sedam godina i uče prve fudbalske korake.

 

Ovogodišnjim uspehom dečaci su na najbolji način predstavili svoju varoš, u kojoj se fudbal igra gotovo sto godina (još od 1922, kada je student tehnike Dušan Rulić  doneo prvu loptu u Ljig) i svoje roditelje, koji su ih pratili od početka. Pošto Omladinac nema starije selekcije, oni će nastaviti da igraju fudbal u drugim klubovima, a uskoro ih čeka, još jedan veliki ispit, završna matura i upis u srednje škole.

FK Omladinac 2014

FK Omladinac 2014 (Foto: Saša Simić)

 

Foto, u gornjem redu: Milorad Radović (trener), Momčilo Jeremić, Mihailo Ivošević, Milutin Radovančević, Veljko Milovanović, Ognjen Vesić, Luka  Simić, Petar Maksimović, Mateja Obradović, Aleksandar  Lazić i Dejan Živković (trener).

 

U donjem redu: Matija Marinković, Mihailo Alimpić, Igor Dobrosavljević, Mihailo Živković, Milorad Marinković, Marko Đorđević, Dušan Vlajnić i Bogdan Lazarević.

 

 

 

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 7 sati 13 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 5 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 3 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 8 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara