Registracija Prijava preko FB
U Palati Srbija potpisani ugovori (foto: www.mionica.rs)
U Palati Srbija potpisani ugovori (foto: www.mionica.rs)
28.05.2021, 07:51

Ministarstvo za rad i socijalnu zaštitu finansira projekte opštine Mionica

č: | fb:

Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je opštini Mionica novčana sredstva za podršku projektima iz oblasti socijalne zaštite. Ugovor su potpisali ministarka Darija Kisić Tepavčević i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Opština Mionica jedna je od 50 opština kojoj su odobrena sredstva, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je ove godine za finansiranje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave izvojilo 556 miliona dinara.

 

Prema rečima predsednika Mionice Bobana Jankovića odobrena sredstva opština će iskoristiti za razvoj usluga socijalne zaštite i povećanje socijalne sigurnosti.

 

- Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Delotovorna i efikasna socijalna zaštita je važna za dobrobit svih građana, za njihovu socijalnu sigurnost i bezbednost. Država Srbija ovim potvrđuje da stoji iza svojih građana i da mogu da računaju na njenu pomoć. Opština Mionica pruža podršku za najosetljivije kategorije stanovništva kroz različite programe i projekte, kao i razvojem novih i unapređenje postojećih usluga – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Po potpisivanju ugovora u Palati Srbije, ministarka Kisić Tepavčević je istakla da je cilj namenskih sredstva da se finansijska pomoć usmeri ka onima kojima je najpotrebnija.

 

- Lokalne samouprave imaju najbolji uvid gde je ta pomoć neophodna, a socijalna zaštita je jedan od prioriteta Vlade - rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

 

U Mionici je u toku realizacija projekta "Pomoć u kući" u okviru kog tri negovateljice i jedan negovatelj pružaju pomoć starim i nemoćnim licima na čitavoj teritoriji mioničke opštine. Za finansiranje ovog projekta iz opštinskog budžeta opredeljeno je 3,2 miliona dinara. Krajem prošle godine, lokalna samouprava je otvorila i Kancelariju u centru Mionice, u kojoj se nalazi sedište projekta.

 

Opština Mionica jedna je od 50 opština kojoj su odobrena sredstva, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je ove godine za finansiranje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave izvojilo 556 miliona dinara.

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 8 sati 16 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 6 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 4 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 9 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara