Sastanak Bobana Jankovića i Branislava Bugarskog (foto: www.mionica.rs)
Sastanak Bobana Jankovića i Branislava Bugarskog (foto: www.mionica.rs)
04.06.2021, 11:25

Proširenje kapaciteta i nova radna mesta u Auto-Kabelu

č: | fb:

Firma "Auto-Kabel", u kojoj radi 300 Mioničana, proširiće proizvodne pogone i zaposliti još 300 žitelja Mionice. O tome su razgovarali predsednik opštine Mionica Boban Janković i generalni direktor firme "Auto-Kabel" doo Mionica Branislav Bugarski.

 

Na sastanku održanom u Kabinetu predsednika opštine precizirano je da će nova investicija u pogone, koja će unaprediti Mionicu, biti završena u naredne tri godine.

 

- Za opštinu Mionica je jako važna efikasna privreda koja doprinosi blagostanju svih Mioničana i podizanju njihovog životnog standarda. Ovo su odlične vesti za naš napredak, a proširenje ove fabrike će dodatno smanjiti nezaposlenost, povećati prosečnu zaradu i doprineti dinamičnom razvoju Mionice. Svim firmama koje ovde posluju, opština Mionica pruža bezrezervnu podršku kako bi ostvarile što brži razvoj, unapredile svoje poslovanje, postigle veću produktivnost i ekonomičnost. U prilog ovome ide naša plodonosna saradnja sa kompanijom "Auto-Kabel" uz koju smo od samog početka njihovog poslovanja u Srbiji - rekao je Janković.

 

Firma "Auto-Kabel" se bavi proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto- industrije, a u Mionici posluje od januara 2019. godine, dok trenutno broji oko 300 radnika. U skladu sa Programom i planom razvoja "Auto-Kabel" doo Mionica do 2033. godine", planirano je da se u naredne tri godine duplira broj zaposlenih.

 

Nezaposlenost na teritoriji opštine Mionica je u stalnom padu, dok broj zaposlenih u poslednjih deset godina, od 2010. godine je značajno povećan. Najveći skok registrovanog broja zaposlenih zabeležen je u periodu od 2016. do 2018. godine kada je broj zaposlenih povećan za skoro 800 lica (sa 2.658 zaposlenih na 3.421 zaposleno lice).

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 33 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 10 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara