Registracija Prijava preko FB
Kisić i Janković sa porodicom Jakovljvić (foto: www.mionica.rs)
Kisić i Janković sa porodicom Jakovljvić (foto: www.mionica.rs)
07.06.2021, 14:20

Porodici samohrane majke uručili računare i nameštaj za novu kuću

č: | fb:

Porodici samohrane majke Marijane Jakovljević u selu Popadić kod Mionice ministarka za socijalnu zaštitu Darija Kisić Tepavčević i predsednik opštine Mionica Boban Janković uručili su računare i nameštaj, kao poklon za useljenje u novu kuću izgrađenu uz podršku opštine i Vlade.

 

Marijana Jakovljević i njene dve maloletne ćerkice, preselile su se iz trošne, 60 godina stare kuće, s betonskim podovima, napuklim plafonima i prozorima, u potpuno novu i moderno opremljenu kuću od 80 kvadrata. Jakovljevićima su novu kuću izgradili opština Mionica i Vlada Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Gradnja kuće koštala je 2,5 miliona dinara, a opština Mionica je obezbedila struju, vodu i uredila put.

 

Ministarka Kisić Tepavčević rekla je da Vlada Srbije vodi odgovornu politiku i naglasila je da je Mionica dobar primer brige o građanima.

 

- Ovo je odličan primer koordinisane saradnje lokalne samouprave i Vlade. Uspeli smo da izdvojimo finansijska sredstva da izgradimo kuću za porodicu Jakovljević. Osmeh na Marijaninom, Jovaninom i Ivaninom licu je dokaz da radimo prave stvari -rekla je ministarka Kisić Tepavčević, koja je pomogla da se kompletno opremi jedna soba za porodicu Jakovljević.

Kisić i Janković, Barošević i Božić sa porodicom Jakovljvić

Kisić i Janković, Barošević i Božić sa porodicom Jakovljvić (Foto: www.mionica.rs)

 

Predsednik Mionice je rekao da odavde ispred nove kuće, koja je poklon Vlade Republike Srbije, šaljemo poruku da je svaki građanin podjednako važan za državne institucije. Humanost i solidarnost su vrednosti koje negujemo i cenimo. 

 

- Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije što podjednako vodi brigu o svim opštinama u Srbiji, i svojom odgovornom socijalnom politikom misli o svim građanima. Potvrda ovoga je i životna priča Marijane Jakovljević iz sela Popadić koja sada ima sasvim novi život, dijametralno suprotan od svega onoga što je do sada proživela - rekao je Janković.


Dodao je da unapređenje i razvojem privrede koji podstice Vlada na lokalnom nivou, opština Mionica je dobila priliku da kroz investicije i nova radna mesta stane rame uz rame sa razvijenim opštinama i tako unapredi položaj i kvalitet života građana. "Mionica ide nabolje! Mionica je na putu budućnosti!", poručio je predsednik opštine Boban Janković.

 

Samohrana majka Marijana Jakovljević zahvalila se predsedniku opštine Jankoviću, predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i ministarki Kisić.

 

- Najsrećnija sam što moja deca imaju siguran krov nad glavom. Devojčice su dobri đaci, Jovana je osmi, a Ivana drugi razred srednje škole. Predsednik opštine Boban Janković nam je mnogo pomogao. Stalno nas obilazi, donosi paketiće. Prvi put sam u se za pom obratila 2018. godine, a već danas sa svojom decom mnogo lakše i bezbrižnije živi - istakla je Marijana.

 

Iz državne kase 1,4 miliona za usluge socijalne zaštite

 

Na sastanku u Kabinetu opštine, ministarka Darija Kisić Tepavčević i predsednik Janković razgovarali su o socijalnim davanjima i pomoći ugroženom stanovništvu. Između resoronog ministarstva i opštine Mionica nedavno je potpisan ugovor vredan 1.4 miliona dinara. Ova sredstva biće namenjene razvoju i unapređenju usluga socijalne zaštite i povećanju socijalne sigurnosti na teritoriji opštine Mionica.

Kisić i Janković na sastanku u Kabinetu

Kisić i Janković na sastanku u Kabinetu (Foto: www.mionica.rs)


U poslednjih sedam godina opština Mionica izdvojila je 27,3 miliona dinara za isplaćivanje jednokratne pomoći u iznosu od 40 hiljada dinara za svako novorođenče. Od 2017 godine podeljeno je podeljeno je 393 auto sedišta, a od 2019. godine 223 dečijih kolica. Za projekat "Pomoć u kući" opština izdvaja 3.2 miliona dinara, koji je zbog pozitivne ocene građana produžen i ove godine do oktobra.

 

Janković i Kisić Tepavčević obišli su i vakcinalni punkt u Domu zdravlja i apelovali na sve građana da se vakcinišu. Ministarka Kisić naglasila da je vakcinacija u Mionici dobro organizovana, kao i da obuhvat vakcina mora biti veći.

Kisić i Janković u Domu zdravlja u Mionici

Kisić i Janković u Domu zdravlja u Mionici (Foto: www.mionica.rs)

 

Do sada je u opštini Mionca prvom dozom vakcinisano 2523 lica, što iznosi 23.36 posto od ukupnog broja punoletnih stanovnika.

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 7 sati 48 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 6 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 3 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 8 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara