Registracija Prijava preko FB
Scena iz predstave (foto: Duško Ašković)
Scena iz predstave (foto: Duško Ašković)
08.06.2021, 08:58

Tri premijere "Bajke o pozorištu"

č: | fb:

Nakon višemesečnih priprema, prvi ansambl Pozorišta "Raša Plaović" večeras će izaći na Veliku scenu Doma kulture premijerom komada "Bajka  o pozorištu", a sa novim ostvarenjem pred publiku će opet 10. i 11. juna.

 

Pošto je zbog propisanih epidemioloških mera broj mesta u sali ograničen, a energije i entuzijazma i te kako ima u redovima pozorišta, odlučeno je da Ubljanima podare tri premijere ove predstave po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Duška Aškovića, mnogostrukog pozorišnog delatnika u profesionalnim beogradskim pozorištima, koji sa ubskim amaterima uspešno sarađuje blizu deceniju i po.

 

Iako to njeno ime ne kaže, "Bajka o pozorištu" je komedija, koja se bavi položajem kulture u nama i oko nas, kao i time kako politički sloj društva posmatra umetnost i njen značaj, te kroz kritiku društva donosi gorak ukus stvarnosti. Šta je za nas pozorište, koliko vredi i na koji način može da opstane u vremenu bespoštedne jurnjave za što većim televizijskim i stranačakim rejtinzima i predizbornih kalkulacija – ta pitanja na jedan satiričan i prijemčiv način postavlja ova predstava.

Scena iz predstave

Scena iz predstave (Foto: Duško Ašković)

Glumačku postavu čine iskusni Vladimir Tadić (lik Danijel Guli), Voja Raonić (Jovan Debeljački), Dragana Janković (Marija Filipović), Milan Marković (hadži Petar Protić), Mirjana Simić (Stana Protić) i mladi Jovana Tadić (Anđela Protić) i Jovan Simeunović  (Denis Guli). 

 

Uz režiju, Duško Ašković potpisuje i scenografiju, autor kostima je Ena Krotić, a muzike Dušan Medan. Za svetlo je zadužen Aleksandar Milićević, za ton Bogdan Krsmanović, sufler i inspicijent je Marija Jovanović, dok je idejno rešenje za program i plakat uradio Mišel Kaplarević.

 

Sve tri premijere predstave "Bajka o pozorištu" počinju u 20 časova, a ulaznice koštaju 500 dinara i mogu se rezervisati na broj telefona: 064/8160-746.

 

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 7 sati 21 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 5 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 3 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 8 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara