Scena iz predstave (foto: Duško Ašković)
Scena iz predstave (foto: Duško Ašković)
08.06.2021, 08:58

Tri premijere "Bajke o pozorištu"

č: | fb:

Nakon višemesečnih priprema, prvi ansambl Pozorišta "Raša Plaović" večeras će izaći na Veliku scenu Doma kulture premijerom komada "Bajka  o pozorištu", a sa novim ostvarenjem pred publiku će opet 10. i 11. juna.

 

Pošto je zbog propisanih epidemioloških mera broj mesta u sali ograničen, a energije i entuzijazma i te kako ima u redovima pozorišta, odlučeno je da Ubljanima podare tri premijere ove predstave po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Duška Aškovića, mnogostrukog pozorišnog delatnika u profesionalnim beogradskim pozorištima, koji sa ubskim amaterima uspešno sarađuje blizu deceniju i po.

 

Iako to njeno ime ne kaže, "Bajka o pozorištu" je komedija, koja se bavi položajem kulture u nama i oko nas, kao i time kako politički sloj društva posmatra umetnost i njen značaj, te kroz kritiku društva donosi gorak ukus stvarnosti. Šta je za nas pozorište, koliko vredi i na koji način može da opstane u vremenu bespoštedne jurnjave za što većim televizijskim i stranačakim rejtinzima i predizbornih kalkulacija – ta pitanja na jedan satiričan i prijemčiv način postavlja ova predstava.

Scena iz predstave

Scena iz predstave (Foto: Duško Ašković)

Glumačku postavu čine iskusni Vladimir Tadić (lik Danijel Guli), Voja Raonić (Jovan Debeljački), Dragana Janković (Marija Filipović), Milan Marković (hadži Petar Protić), Mirjana Simić (Stana Protić) i mladi Jovana Tadić (Anđela Protić) i Jovan Simeunović  (Denis Guli). 

 

Uz režiju, Duško Ašković potpisuje i scenografiju, autor kostima je Ena Krotić, a muzike Dušan Medan. Za svetlo je zadužen Aleksandar Milićević, za ton Bogdan Krsmanović, sufler i inspicijent je Marija Jovanović, dok je idejno rešenje za program i plakat uradio Mišel Kaplarević.

 

Sve tri premijere predstave "Bajka o pozorištu" počinju u 20 časova, a ulaznice koštaju 500 dinara i mogu se rezervisati na broj telefona: 064/8160-746.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 2 sati 11 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 48 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar