<p>Predstava &bdquo;Kamen za pod glavu&ldquo;</p>
<p>Predstava &bdquo;Kamen za pod glavu&ldquo;</p>
08.09.2014, 21:48

Ubljani spustili zavesu na FAK

č: | fb:

Predstava „Kamen za pod glavuubskog pozorišta „Raša Plaović spustila je zavesu na sedmi Festival amaterskih kazališta (FAK) u Slavonskom Brodu, koji je održan u periodu od 1. do 6. septembra. Komad Milice Novković, u režiji Zorana Savkovića Ubljani su odigrali u revijalnom delu festivala, na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika i dodele nagrada. Čast da zatvore festival u Slavonskom Brodu pripala im je kao prošlogodišnjim apsolutnim pobednicima FAK-a, kada su sa predstavom „Portret” osvojili sva najznačajnija festivalska priznanja. U jakoj konkurenciji najboljih pozorišnih trupa sa prostora nekadašnje Jugoslavije, „Portret” je osvojio gran pri publike za najbolju predstavu, Aleksandru Tadiću pripala je nagrada za najbolju režiju, Mirjana Simić bila je najbolja glumica Festivala, a Voja Raonić je poneo nagradu za najbolju epizodnu ulogu.

Inače, ova predstava jedna je od najigranijih i najnagrađivanijih u novijoj istoriji Pozorišta „Raša Plaović” - od premijere, pre dve i po godine, do danas izvedena je 25 puta. Valjevska publika imala je priliku da je pogleda u dva navrata na različitim scenama: prošle godine u Domu kulture, a ove na letnjoj pozornici „Tešnjarskih večeri”.

 

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 5 sati 17 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 7 sati 25 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 7 sati 25 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.