<p>Predstava &bdquo;Kamen za pod glavu&ldquo;</p>
<p>Predstava &bdquo;Kamen za pod glavu&ldquo;</p>
08.09.2014, 21:48

Ubljani spustili zavesu na FAK

č: | fb:

Predstava „Kamen za pod glavuubskog pozorišta „Raša Plaović spustila je zavesu na sedmi Festival amaterskih kazališta (FAK) u Slavonskom Brodu, koji je održan u periodu od 1. do 6. septembra. Komad Milice Novković, u režiji Zorana Savkovića Ubljani su odigrali u revijalnom delu festivala, na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika i dodele nagrada. Čast da zatvore festival u Slavonskom Brodu pripala im je kao prošlogodišnjim apsolutnim pobednicima FAK-a, kada su sa predstavom „Portret” osvojili sva najznačajnija festivalska priznanja. U jakoj konkurenciji najboljih pozorišnih trupa sa prostora nekadašnje Jugoslavije, „Portret” je osvojio gran pri publike za najbolju predstavu, Aleksandru Tadiću pripala je nagrada za najbolju režiju, Mirjana Simić bila je najbolja glumica Festivala, a Voja Raonić je poneo nagradu za najbolju epizodnu ulogu.

Inače, ova predstava jedna je od najigranijih i najnagrađivanijih u novijoj istoriji Pozorišta „Raša Plaović” - od premijere, pre dve i po godine, do danas izvedena je 25 puta. Valjevska publika imala je priliku da je pogleda u dva navrata na različitim scenama: prošle godine u Domu kulture, a ove na letnjoj pozornici „Tešnjarskih večeri”.

 

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara