Novi dalekovodi u mioničkim selima (foto: www.mionica.rs)
Novi dalekovodi u mioničkim selima (foto: www.mionica.rs)
28.07.2021, 10:18

Elektroprivreda Srbije ulaže u bolje snabdevanje sela mioničkog kraja

č: | fb:

Uskoro će u svih 36 sela u Mionici svaka kuća će imati stabilno snabdevanje strujom. U protekloj godini zamenjeno je više od 300 stubova niskonaponske mreže i postavljeno skoro 200 stubova na dalekovodima. Izgrađena je jedna nova trafostanica u selu Virovac, trafo stanica u Osečenici je modernizovana i prebačene na daljinsko upravljanje. Postavljeno je i 13 kilometara novih kablova i žica za prenos struje.

 

U novom investicionom ciklusu najavljeni su radovi na dalekovodnoj mreži u Komanicama, Popadiću, Vrtiglavu, Maljeviću, Brežđu i Paštriću, kao i rekonstrukcija trafo stanice u Mionici 2 koja će biti priključena na sistem daljinskog upravljanja i postavljanje novih trafoa u Paštriću i Struganiku. Jedna od vrlo bitnih investicija je i planirano odvajanje naponskih linija za snabdevanje Doma zdravlja u Mionici i izvorišta u Paštriću čime će se obezbediti robusnost i nesmetano funkcionisanje usluga od prioritetnog značaja za stanovništvo. Radovi se izvode u saradnji opštine Mionica i Elektroprivrede Srbije.

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković ističe da je stabilno snabdevanje strujom i vodom jedna od najvažnijih potreba savremenog čoveka, i da opština uz podršku Vlade Srbije godinama unazad ulaže ozbiljne napore da stanovnicima mioničkih sela obezbedi bolje uslove za život.

 

- Vlada Srbije već godinama prepoznaje goruće potrebe lokalnih samouprava. Prepoznaje potrebe građana. Zahvaljujući tome Mionica je uspela da realizuje veliki broj investicija, u oblasti pute infrastrukture, vodosnabdevanja, obrazovanja, sporta, a uz podršku Vlade uspeli smo da uđemo u projekat generalnog remonta kompletne niskonaponske i visokonaponske elektromreže. To je važno za naše građane, jer je elektromreža građena davno, stubovi, kablovi i druga infrastruktura su dotrajali. Rekonstrukcijom i modernizacijom svešćemo nestanke struje, koji su se ranije često dešavali, na minimum - rekao je Janković.

 

On ističe da je Mionica ove godine jedna od prve 64 lokalne samouprave koje su ušle u realizaciju investicionog programa "Srbija 2020-2025", u okviru koga će biti izgrađeni prečistači otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci.

 

- Ove godine smo zahvaljujući razumevanju države, kroz projekte uspeli da obezbedimo sredstva u visini jednog opštinskog budžeta iz kojih realizujemo brojne projekte u oblasti, kulture, sporta, turizma, obrazovanja i infrastrukture. Mionica se sve više razvija, i nastaviće da se razvija - rekao je Janković.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 38 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 15 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara