09.09.2014, 12:38

Kupljen biohemijski analizator

č: | fb:

Ljiški Dom zdravlja uskoro dobija biohemijski analizator, odlučilo je Opštinsko veće. Polovina iznosa od 2,8 miliona dinara, koliko košta savremeni aparat, uplaćena je. Za tri meseca biće uplaćena polovina duga, koji će u celosti biti izmiren za šest meseci.

Na taj način kompletne biohemijske analize biće rađene u Ljigu, a ne kao do sada u laboratoriji Valjevske bolnice. Procena je da će na taj način biti ušteđena značajna sredstva. Ljiški Dom zdravlja je do formiranja Zdravstvenog centra u Valjevu, u čijem je sastavu godinama radio, bio jedna od bolje opremljenih ustanova te vrste u Kolubarskom okrugu. Posle izmena zakonskih propisa o organizovanju mreže zdravstvenih ustanova, nakon 2010. godine, ljiški Dom zdravlja posluje samostalno, pa je počeo da se „kući ispočetka“.

 

 

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 3 sati 40 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 5 sati 48 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 5 sati 48 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.