Nedimović i Janković sa mioničkim poljoprivrednicima  (foto: www.mionica.rs)
Nedimović i Janković sa mioničkim poljoprivrednicima (foto: www.mionica.rs)
14.09.2021, 06:54

Država će pomoći poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše

č: | fb:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pomoći će mioničkim poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je u ponedeljak, zajedno sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem, posetio poljoprivrednike u Mionici, i razgovarao sa njima u sali Opštine.

 

Nedimović je najavio podršku države poljoprivrednicima kroz javne pozive koje ći Ministarstvo uskoro raspisati iz oblasti mehanizacije, gde će država učestvovati sa 50 odsto.

 

- Sa predsednikom opštine Mionica dogovorićemo na koji način će država pomoći mioničkim poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše. Da vidimo na koji način ćemo da reagujemo putem robnih rezervi kako bismo obezbedili stočnu hranu. A od oktobra zbog deficita mleka, očekujemo povećanje cene - rekao je Nedimović.

Branislav Nedimović i Boban Janković

Branislav Nedimović i Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

On je istakao da je premija za mleko povećana sa sedam na 10 dinara, i da Srbiju u narednom periodu očekuju nove mere kada je reč o mlečnom govedarstvu.


Predsednik opštine Mionica, Boban Janković je naglasio da država sve čini kako bismo danas u Srbiji i Mionici imali kvalitetne poljoprivredne proizvode.

 

- Naporno radimo kako bi naši poljoprivredni proizvođači imali sve uslove za razvoj. Asfaltiramo lokalne puteve, ulažemo u komunalnu infrastrukturu. Poljoprivereda je izuzetno važna za građane Mionice. A ove godine smo uz podršku Vlade Srbije obezbedili više od 1,5 milijardi dinara, koje će biti uložene u drastično poboljšanje uslova života svih Mioničana - rekao je Janković.

 

U obilasku opštine Mionica, ministar Nedimović sa predsednikom Bobanom Jankovićem posetio je i mioničkog uspešnog živinara Milana Stepanovića iz sela Paštrića. Milan sa svojom porodicom uzgaja 12 hiljada pilića, a domaćinstvo Stepanović je opremljeno i najmodernijom klanicom.

Nedimović i Janković u poseti domaćinstvu Stepanovića

Nedimović i Janković u poseti domaćinstvu Stepanovića (Foto: www.mionica.rs)

 

Opština Mionica raspisala je dva javna poziva za dodelu podsticaja za investicije u fizičku imovinu gazdinstava i investicije u organsku proizvodnju. Ukupna sredstva koja je Opština opredelila iznose 12,8 miliona dinara, od toga devet miliona za podsticaje u fizičku imovinu, a 3,8 miliona za podsticaje u organsku proizvodnju.

 

- Opština Mionica je opredelila 12 miliona dinara za razvoj poljoprivrede. To je značajna suma. Pozivam sve mioničke poljoprivrednike da konkurišu i obezbede novac koji im je neophodan - rekao je Boban Janković.

Aktuelno

Štand Valjeva u Dučićevoj ulici (foto: Borka Marković)
Valjevci u zvaničnom programu otvaranja letnje sezone Pre 20 sati 52 minuta

Uspešan nastavak saradnje Valjeva i Trebinja

Delegacija Valjeva prisustvovala je zvaničnom programu otvaranja letnje sezone grada Trebinja koji nosi slogan "Trebinje – Grad koji volite" i predstavila naš grad u najboljem svetlu, a saradnja je...  · 5 komentara

Plaćen intervju u Blicu (foto: )
"Preporod Valjeva" ima svoju cenu 27.05.2022

Intervju Blicu gradonačelnik platio 480.000 dinara

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je novcem iz gradske kase platio 480.000 dinara svoj intervju u "Blicu". Novac za to nije bio planiran u budžetu kada je ugovor potpisan, plaćen je ove godine...  · 34 komentara