Nedimović i Janković sa mioničkim poljoprivrednicima  (foto: www.mionica.rs)
Nedimović i Janković sa mioničkim poljoprivrednicima (foto: www.mionica.rs)
14.09.2021, 06:54

Država će pomoći poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše

č: | fb:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pomoći će mioničkim poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je u ponedeljak, zajedno sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem, posetio poljoprivrednike u Mionici, i razgovarao sa njima u sali Opštine.

 

Nedimović je najavio podršku države poljoprivrednicima kroz javne pozive koje ći Ministarstvo uskoro raspisati iz oblasti mehanizacije, gde će država učestvovati sa 50 odsto.

 

- Sa predsednikom opštine Mionica dogovorićemo na koji način će država pomoći mioničkim poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše. Da vidimo na koji način ćemo da reagujemo putem robnih rezervi kako bismo obezbedili stočnu hranu. A od oktobra zbog deficita mleka, očekujemo povećanje cene - rekao je Nedimović.

Branislav Nedimović i Boban Janković

Branislav Nedimović i Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

On je istakao da je premija za mleko povećana sa sedam na 10 dinara, i da Srbiju u narednom periodu očekuju nove mere kada je reč o mlečnom govedarstvu.


Predsednik opštine Mionica, Boban Janković je naglasio da država sve čini kako bismo danas u Srbiji i Mionici imali kvalitetne poljoprivredne proizvode.

 

- Naporno radimo kako bi naši poljoprivredni proizvođači imali sve uslove za razvoj. Asfaltiramo lokalne puteve, ulažemo u komunalnu infrastrukturu. Poljoprivereda je izuzetno važna za građane Mionice. A ove godine smo uz podršku Vlade Srbije obezbedili više od 1,5 milijardi dinara, koje će biti uložene u drastično poboljšanje uslova života svih Mioničana - rekao je Janković.

 

U obilasku opštine Mionica, ministar Nedimović sa predsednikom Bobanom Jankovićem posetio je i mioničkog uspešnog živinara Milana Stepanovića iz sela Paštrića. Milan sa svojom porodicom uzgaja 12 hiljada pilića, a domaćinstvo Stepanović je opremljeno i najmodernijom klanicom.

Nedimović i Janković u poseti domaćinstvu Stepanovića

Nedimović i Janković u poseti domaćinstvu Stepanovića (Foto: www.mionica.rs)

 

Opština Mionica raspisala je dva javna poziva za dodelu podsticaja za investicije u fizičku imovinu gazdinstava i investicije u organsku proizvodnju. Ukupna sredstva koja je Opština opredelila iznose 12,8 miliona dinara, od toga devet miliona za podsticaje u fizičku imovinu, a 3,8 miliona za podsticaje u organsku proizvodnju.

 

- Opština Mionica je opredelila 12 miliona dinara za razvoj poljoprivrede. To je značajna suma. Pozivam sve mioničke poljoprivrednike da konkurišu i obezbede novac koji im je neophodan - rekao je Boban Janković.

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 15 sati 59 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara