Registracija Prijava preko FB
Ekipa ubske Muzicke škole (foto: Vladimir Adamović)
Ekipa ubske Muzicke škole (foto: Vladimir Adamović)
21.11.2021, 10:28

Ubskim solo pevačima četiri prve i jedna druga nagrada

č: | fb:

Petočlana ekipa pevačkog odseka ubske Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Petar Stojanović" iz klase profesorke Teute Aslani, postigla je zapažene rezultate na nedavno završenoj 19. Republičkoj smotri mladih talenata u Sremskim Karlovcima.

 

Učenici Milica Adamović, Anastasija Ninković, Jovan Simeunović i Stefan Kaplarević osvojili su prve nagrade u svojim kategorijama, dok je Danici Kadović pripalo drugo mesto. Ovaj uspeh dodatno dobija na značaju kada se ima u vidu da smotra okuplja najbolje među najboljima, jer su u Sremskim Karlovcima nastupali đaci koji su u prethodnoj godini osvajali visoke nagrade na republičkim i međunarodnim solopevačkim takmičenjima.

 

Profesorka Teuta Aslani s ponosom kaže da su, u jakoj konkurenciji, njeni učenici uspeli da se istaknu i ostvare zavidan plasman.

 

- Ne samo da su impresionirali eminentne članove žirija, već i mene, zato što su svih petoro uradili više nego što sam od njih tražila. Pored izuzetnog pevačkog kvaliteta, pokazali su i kreativnost u osmišljavanju scenskog nastupa, pa su me iznenadili svojim performansima. Vrlo sam zadovoljna, svi su se potrudili da daju svoj maksimum. Bodovani su visoko, od 95 do 100 poena, koliko je osvojila Milica Adamović, koja se malo više istakla od ostalih. Korepetitorka Dubravka Radović sa njima je na sceni pravila sinergiju, u prelepom i akustičnom prostoru Karlovačke gimnazije, kaže profesorka Aslani.

 

Prema njenim rečima, ovo je veoma značajno iskustvo za ubske solopevače, koji su imali priliku da se druže sa drugim učesnicima smotre, razmene iskustva sa vršnjacima, a od starijih, srednjoškolaca, studenata i postdiplomaca muzičkih akademija, nešto i nauče.

 

- Mislim da naši učenici još uvek nisu svesni koliki su uspeh postigli samim tim što su se plasirali na jedno ovako renomirano takmičenje, gde su, uz to, postigli izvanredne rezultate. Biti najbolji među najboljima velika je čast i nagrada za sve ono što su svojim radom, zalaganjem i talentom ostvarili prethodne godine na brojnim solopevačkim takmičenjima najvišeg ranga - kaže profesorka Teuta Aslani, koja se nada da će njeni najuspešniji i najdarovitiji đaci nastaviti muzičko obrazovanje u srednjim školama.

Ekipa ubske Muzicke škole

Ekipa ubske Muzicke škole (Foto: Vladimir Adamović)

Ubski zlatni glasovi: Milica Adamović (sopran), Jovan Simeunović (tenor) i Stefan Kaplarević (bas-bariton) su učenici trećeg razreda ŠOMO "Petar Stojanović" Anastasija Ninković (sopran) je đak drugog razreda, kao i drugoplasirana Danica Kadović (sopran). Kao najbolje rangirani na Republičkoj smotri mladih talenata u Sremskim Karlovcima, dobili su vaučere za predstojeće, decembarsko Internacionalno takmičenje "Vera Kovač Vitkai" u Novom Sadu, potom za Republičko takmičenje zajednce muzičkih i baletskih škola i Međunarodno takmičenje mladih operskih pevača "Canto bene", koja će se sledeće godine održati u Beogradu.

 

Aktuelno

Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Na blokadi puta Valjevo-Loznica 27.11.2021

Privedeno desetak građana

Valjevska policija privela je desetak građana koji su bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među privedenima je Željko Trifunović, aktivista Loklanog fronta Valjevo, koji je odbornik u...  · 31 komentara

Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština izabrala 27.11.2021

Dragana Labus novi gradski pravobranilac

Diplomirani pravnik Dragana Labus, izabrana je za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Predlog za izbor Dragane Labus prihvatili su većinom...  · 14 komentara

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje 26.11.2021

U Valjevu još 24 zaraženih koronavirusom

U Valjevu su još 24 osobe zaražene koronavirusom, trenutno je na lečenju 135 kovid pacijenta. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 298 osoba, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 112.  · 1 komentar