Nagrađeni Svetosavskog konkursa (foto: www.mionica.rs)
Nagrađeni Svetosavskog konkursa (foto: www.mionica.rs)
28.01.2022, 12:21

Nagrade najboljim učesnicima Svetosavskog konkursa

č: | fb:

Povodom 27. januara i školske slave Sveti Sava, u Mionici su uručene nagrade učenicima koji su pobedili na osmom Svetosavskom nagradnom konkursu Srednje škole "Mionica".

 

Na konkursu su učestvovali učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ "Milan Rakić", učenici sedmog i osmog razreda Kolubarskog okruga i učenici SŠ "Mionica". Mlađi osnovci takmičili su se u likovnoj kategoriji. Na temu Savini darovi stiglo je oko 60 radova. Svi učenici dobili su pohvalnice, a najboljih 14 radova nagrađeno je knjigom i paketićem.

 

Učenici sedmog i osmog razreda takmičili su se u literarnoj i likovnoj kategoriji. U likovnoj kategoriji prvo mesto osvojila je Lana Petrović iz Ljiga, a drugo mesto pripalo je Dragoljubu Vasiljeviću iz Brankovine. U literarnoj kategoriji prvo mesto osvojile su Jana Srećković iz Ljiga i Aleksandra Vićentijević iz Brankovine, drugo mesto pripalo je Isidori Čitaković iz Mionice, a treće je osvojio Đorđe Subotić iz Brežđa.

 

U kategoriji srednjoškolaca najbolji leterarni rad napisala je Tanja Simović, a drugo mesto osvojila je Đurđa Rakić. U likovnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Jeleni Jelić.

 

Stariji osnovci i srednjoškolci su, pored knjige i diplome, dobili i vredne robne nagrade koje se tradicionalno dodeljuju uz podršku lokalnih privrednika.

Svečana akademija

Svečana akademija (Foto: www.mionica.rs)

 

Dan ranije, 26. januara u čast Svetom Savi, u Kulturnom centru Mionice održana je svečana akademija i nagrađeni najbolji učenici.

 

- Večeras smo se okupili kako bismo odali veliku počast i zahvalnost našem prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, Svetom Savi. Rastko Nemanjić je ostavio ogroman i neizbrisiv trag u obrazovanju, veri, duhovnosti i istoriji srpskoga naroda. Zajedno sa svojom lozom Nemanjića udario je vekovne temelje srpske države. Njegova dela pokazuju značaj pravih vrednosti i istinske borbe za svoj narod. I mi, danas, treba da negujemo zajedništvo, da radimo i stvaramo. Da našoj deci u nasleđe ostavimo bolju Mionicu. Da renoviramo škole, da gradimo puteve. Da svake godine stvorimo nešto novo, svima na korist. U rekonstrukciju škola i razvoj obrazovanja, u prethodnom periodu, uložili smo blizu 400 miliona dinara. Osnovali smo Centar za razvoj i obrazovanje koji ima izvanredne sadržaje. Zagazili smo u period novih i istorijskih investicija za našu varoš. Razvoj Mionice je nezaustavljiv proces - rekao je predsednik Mionice Boban Janković.

 

Na svečanoj akademiji nastupili su glumac Filip Stanić u ulozi Svetog Save, etno grupa "Mione", kulturno umetničko društvo "Vojvoda", gradski hor "Abrašević" i muzička škola "Živorad Grbić". Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
U Domu zdravlja Pre 15 sati 23 minuta

Oko 250 sugrađana na preventivnim pregledima

Ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca ponovo su izazvali veliko interesovanje sugrađana. Ultrazvučni pregled dojke urađen je za 102...  · 1 komentar

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...  · 9 komentara