Sednica NALED-a u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Sednica NALED-a u Mionici (foto: www.mionica.rs)
29.01.2022, 10:00

Izvršni odbor NALED: Mionica opština po meri privrede i građana

č: | fb:

Sednica Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonmski razvoj (NALED) održana je u Mionici. Razgovarano je o kulturno-istorijskom sadržaju koji Mionica poseduje i o načinima što bolje promocije turističkog potencijala ovog kraja, saopšteno je iz lokalne uprave.

 

Tema sednice bila je i priprema za naredno izdanje Sive knjige koja sadrži preporuke privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za otklanjanje administravnih prepreka poslovanju u Srbiji i predstavlja jedan od ključnih dokumenata kojim se rukovode državne institucije u planiranju i sprovođenju regulatornih reformi.

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je član Izvršnog odbora NALEDA-a, istakao je da je za Mionicu čast što je domaćin sednice NALEDA-a.

 

- U poslednjih nekoliko godina saradnje sa NALED-om ostvarili smo značajne rezultate, pre svega, kada je u pitanju privreda, javna uprava i javni prihodi. Naš cilj je da budemo rame uz rame sa najrazvijenijim opštinama, a to podrazumeva stabilan i kvalitetan ambijent za investicije. Duplo smo smanjili broj nezaposlenih, a sa novom privrednom zonom, za Mioničane će biti još radnih mesta. Mionica je postala i član BFC kluba i tako postala vidljiva za investitore na privrednoj mapi Srbije-kazao je Janković.

 

Izvršna direktorka NALEDA-a Violeta Jovanović istakla je da će Mionica do kraja godine dobiti i sertfikat koji će dati jasne smernice kako da se kreira dobra poslovna klima.

 

- Mionički kraj ima bogato kulturno nasleđe i turističke potencijale i uz podršku privrede koja je okupljena u NALEDU nastojaćemo da ga promovišemo, a da Mionica napreduje na jedan organizovan i planski način. Posebno su nam važne preporuke Sive knjige gde je Mionica jedan od lidera, naročito u segmentu komunlanih taksi i naknada - rekla je Jovanović.

Obilazak firme Auto-kabel

Obilazak firme Auto-kabel (Foto: www.mionica.rs)

 

Nakon održane sednice, Janković, Jovanović i ostali članovi Izvršnog odbora NALED-a obišli su nemačku firmu "Auto-kabel" koja u Mionici posluje od januara 2019. godine a bavi se proizvodnjom elektroprovodnika za potrebe auto-industrije .

 

- Zadovoljstvo mi je što smo danas u Mionici. Očekuju nas važne teme. Sagledaćemo privredu ovog kraja i videti gde treba dodatno da se uključimo kako bi se unapredili kapaciteti Mionice - rekao je Dejan Đokić, direktor kompanije Asseco SEE.

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 20 sati 20 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...