Boban Janković i Tomislav Momirović (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković i Tomislav Momirović (foto: www.mionica.rs)
27.02.2022, 10:21

Momirović: Mionica prva u Srbiji pripremila dokumentaciju za ekološki projekat "Čista Srbija"

č: | fb:

"Mionica je prva u Srbiji pripremila svu neophodnu dokumenatciju i tako postala deo ekološkog projekta 'Čista Srbija', kojim je predviđena izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica", rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom posete Mionici. 

 

- Predsednik opštine Mionica Boban Janković sa svojim timom sjajno vodi opštinu koja po realizaciji projekata može da bude uzor i mnogo većim lokalnim samoupravama. U Mionici i Banji Vrujci gradimo blizu 20 kilometara nove kanalizacione mreže i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Zajedno sa timom predsednika opštine želimo da dodatno poboljšamo kvalitet života građana Mionice, ali i da zaštitimo Banju Vrujci i unapredimo njen turistički potencijal. Izgradnjom brze saobraćajnice do Valjeva dodatno ćemo podstaći dolazak novih fabrika i otvaranje novih radnih mesta u Kolubarskom okrugu - rekao je Momirović.

Boban Janković i Tomislav Momirović

Boban Janković i Tomislav Momirović (Foto: www.mionica.rs)

Janković je istakao značaj ekološkog projekta "Čista Srbija" i dodao da je kanalizacija u Jasenju završena, a da se uskoro očekuje i izgradnja glavnog kolektora u Banji Vrujci.

 

- Osim što ćemo zaštititi prirodu naše prelepe Mionice od zagađenja, unapredićemo život naših stanovnika. Mionica će biti uspešna lokalna samouprava u uspešnoj i razvijenoj Srbiji, koju grade predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije - rekao je Janković

 

Mreža fekalne kanalizacije obuhvatiće sva naselja u opštini Mionica koja do sada nisu imala kanalizaciju: Jasenje, Divčibarski put, Brežđanska, Kovačevića put, Tešanovića put, Kneza Grbovića krak, Kevića sokače, deo Aleksandra Obrenovića, Dragojevića strana, Milana Stanišića, Obilaznica, Đurđevića sokak, Novakovići sokak, Pajići sokak, Rankovići sokak, Jevtovića sokak, Antonijevići sokak, Valjevski put. A u narednom periodu počeće gradnja kanalizacije i kolektora u u 4 naselja u Banji Vrujci: Piskavice, Višnje, Krstovo brdo i Ljiški put.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i predsednik opštine Mionica Boban Janković obišli su i radove na rehabilitaciji trotoara u Mionici. 

 

- Najfrekventnije ulice u Mionici nisu imale trotoare. To smo morali da rešimo. Povećana je bezbednost pešaka, a naša varoš sada lepše izgleda. U prethodnoj godini asfalitrali smo više od 50 kilometara puteva u opštini, a u poslednjih sedam godina u našoj opštini je asfaltirano oko 100 km puteva. Ovim tempom planiramo i da nastavimo - kazao je predsednik Mionice Boban Janković.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
U Domu zdravlja Pre 14 sati 12 minuta

Oko 250 sugrađana na preventivnim pregledima

Ultrazvučni pregled dojke za žene i PSA test za otkrivanje tumora prostate u ranoj fazi kod muškaraca ponovo su izazvali veliko interesovanje sugrađana. Ultrazvučni pregled dojke urađen je za 102...

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...  · 8 komentara