Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
03.03.2022, 11:08

Mioničanima pet miliona dinara za energetsku efikasnost

č: | fb:

Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo je 2,5 miliona dinara opštini Mionica za Program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Opština je budžetom izdvojila još 2,5 miliona dinara, što je ukupno pet miliona dinara za subvencionisanje energetske efikasnosti za građane Mionice.

 

Svi zainteresovani stanovnici koji žele da zamene stolariju, kupe kotao ili postave termoizloaciju na svoje stambene objekte država će subvencionisati sa 50 odsto, saopšteno je iz lokalne uprave.

 

- Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije koja je prepoznala potrebe građana Mionice i odobrila sredstva. Nastojimo da pomognemo našim građanima u svakoj oblasti. Oni će uz 50 odsto državne subvencije moći da zamene stolariju, kotlove, termoizolaciju i dr. To će značajno rasteretiti njihove kućne budžete - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Sredstva za Program energetske sanacije dobiće 151 lokalna samouprava u ukupnom iznosu od 966 miliona dinara.

 

- Osluškujemo potrebe naših građana koji su bili veoma zainteresovani za ovaj program. Zato smo i budžetom opredelili 2,5 miliona i konkurisali kod Ministarstva rudarstva i energetike za dodatna sredstva. Nadam se da će što više domaćinstava u našoj opštini iskoristi ove pogodnosti i da ćemo unaprediti kvalitet života naših građana. Država vodi odgovornu i posvećenu politiku. Ovakvi programi su vrlo korisni. Istovremeno smanjićemo potrošnju energije i troškove a imaćemo zdraviju životnu sredinu - dodao je Janković.

 

Zadatak svih opština koje su ušle u Program energetske efikasnosti za ovu godine je sprovođenje Javnog poziva za izvođača radova, a potom Javni poziv građanima koji će ostvariti pravo na ove subvencije. Opština Mionica će blagovremeno obavestiti svoje građane o terminima raspisivanja konkursa.

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 20 sati 48 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...