Boban Janković i Nikola Selaković (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković i Nikola Selaković (foto: www.mionica.rs)
10.03.2022, 10:37

Vlada Srbije nastviće da investira u razvoj Mionice

č: | fb:

Vlada Srbije nastviće da investira u razvoj Mionice, zaključeno je na sastanku ministra spoljnih poslova u Vladi Srbije Nikole Selakovića i predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. Selaković je istakao da Vlada Srbije realizuje veliki investicioni plan od 14 milijardi evra koji treba drastično da unapredi razvoj lokalnih samouprava.

 

Janković je ministra Selakovića informisao o aktuelnim projektima koji će doprineti razvoju Mionice. Za izgradnju skoro 20 kilometara nove kanalizacione mreže i dva prečistača otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci Vlada je opredelila 1,2 milijarde dinara.

 

- Zadovoljstvo mi je da sam razgovarao sa ministrom Nikolom Selakovićem o razvoju naše Mionice. Uz podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije u Mionici se asfaltiraju putevi, gradi se vodovodna i kanalizaciona mreža, rekonstruišu se škole, ulaže se u obrazovanje, sport i kulturu. Najveći investicioni poduhvat u istoriji Mionice finansira Vlada Republike Srbije sa 1,2 milijarde dinara. Proširićemo kanalizacionu mrežu i izgraditi prečistače otpadnih voda. Osim što ćemo zaštititi prirodu naše prelepe Mionice od zagađenja, unapredićemo život naših stanovnika - rekao je Janković.

Kuća Kolubarske bitke

Kuća Kolubarske bitke

 

Za izgradnju Kuće Kolubarske bitke, Pulikinog Legata, rekonstukciju centralnog parka u Mionici, linijskog parka uz Ribnicu, vodovodnog sistema Kotline-Rajković, rehabilitaciju trotoara i izgradnju nove industrijske zone Vlada Republike Srbije izdvojila je blizu 100 miliona dinara.

 

- Svi uspešno realizovani projekti, a i oni za koje su sredstva odobrena predstavljaju potvrdu da opština Mionica uživa snažnu podršku Vlade Srbije. I potvrdu da smo dobro definisali naše prioritete. Svaki građanin nam je podjednako bitan i zato ćemo u narednom periodu nastojati da ostvarimo zacrtane ciljeve koji će doprineti boljem standardu života svih Mioničana - dodao je Boban Janković.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 30.11.2023

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...