Radovi na rekonstrukciji parka u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Radovi na rekonstrukciji parka u Mionici (foto: www.mionica.rs)
01.04.2022, 11:09

Počeli radovi na rekonstrukciji parka u Mionici

č: | fb:

Do kraja juna biće završeni radovi na prvoj fazi rekonstrukcije centralnog parka i glavnog šetališta u Mionici. Prva faza radova, u kojoj će stare ploče biti zamenjene novim i ugrađeno parterno osvetljenje, vredna je 16,4 miliona dinara. Ministarstvo turizma opredelilo je 12 miliona dinara, dok će lokalna samouprava učestvovati sa 4,4 miliona dinara.

 

U drugoj fazi, za koju je pripremljena projektna dokumentacija, predviđeno je uređenje zelenila i postavljanje mobilijara. Radove na uređenju parka obišao je predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je istakao da je Mionica godinama čekala na modernizaciju centralnog i najfrekventnijeg dela varoši.

 

- Započeli smo prvu fazu rekonstrukcije, ali cilj je da se čitav park uredi i postane jedno od najlepših mesta u našoj varoši. Imamo spremnu dokumentaciju i siguran sam da ćemo sve postavljene ciljeve uspešno realizovati. Pred nama su brojni projekti koji će ulepšati celu našu opštinu, podići životni standard naših stanovnika i unaprediti kvalitet života – rekao je Janković.

Janković u obilasku radova na rekonstrukciji parka

Janković u obilasku radova na rekonstrukciji parka (Foto: www.mionica.rs)

 

U Mionici se gradi Kuća Kolubarske bitke, u toku su radovi na rehabilitaciji trotoara u centru varoši, a uskoro se očekuje i gradnja umetničke galerije. Sve navedeno doprineće modernom i uređenom centru u kom će svi Mioničani i turisti moći da uživaju i saznaju brojne informacije o mioničkom kraju, kulturi, tradiciji i umetnosti. Nedaleko od centralnog parka nalazi se i linijski park koji je izgrađen prošle godine, a planira se realizacija mnogobrojnih projekata koji će linijski park učiniti izuzetnim mestom za odmor, rekreaciju, turizam, sport.

 

- Ako postavimo paralelu i uporedimo izgled Mionice pre deset godina i sada, možemo zaključiti samo jedno. A to je da se Mionici razvija. Očigledno je koliko samo varoš drugačije izgleda. Sređene su škole, rekonstruisani trotari, asfaltirane ulice. Imamo moderan Kulturni centar, Uslužni centar, besplatan program Centra za razvoj i obrazovanje. Razvoj Mionice je nezaustavljiv proces. Ponosan sam na projekat rekonstrukcije centralnog parka, očekuje nas naporan rad kako bismo uspešno realizovale sve faze. A najbitnije je, da ćemo ostvariti cilj i naše mesto učiniti mnogo lepšim – rekao je Janković.

Aktuelno

Mihailo Nikić (foto: www.valjevo.rs)
Juniorskom prvaku Srbije u tenisu Pre 1 dan 13 sati

Mihailu Nikiću čestitao gradonačelnik Valjeva

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uputio je čestitku Mihailu Nikiću, juniorskom prvaku Srbije u tenisu. "Veoma sam ponosan na činjenicu da je Valjevo posle mnogo godina dobilo šampiona države u...  · 2 komentara