Pobednici Milovanović i Golić (foto: www.mionica.rs)
Pobednici Milovanović i Golić (foto: www.mionica.rs)
12.07.2022, 10:26

Milovanović i Golić ponovo najbrži

č: | fb:

Tandem Lazar Milovanović i Dejan Golić drugi put zaredom postao je pobednik šestog Mionica relija. Milovanović i Golić odbranili su prvo mesto u generalnom plasmanu osvojeno prošle godine. Oni su u automobilu "ford fijesta" bili prvi na šest, od ukupno devet specijalnih brzinskih ispita i tako nadmašili glavne favorite iz Bugarske Antona Titova i Dinka Georgieva, u "škodi fabiji R5".

 

Treće mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji 25 posada pripalo je Aleksandru Todoroviću i Srđanu Maksimoviću u pežou 106.

 

Već na prvom brzinskom ispitu posada Milovanović–Golić je pokazala da nema nameru da konkurentima prepusti tron Mionica relija. Tandem u ford fijesti je sve do petog „brzinca“ bio najbrži, da bi u šestom dali nadu gostima iz Bugarske jer su bili sporiji 1,6 sekundi. Na sedmom su bili sedam sekundi brži, na osmom su gosti bili brži 0.9 sekundi, a na finalnom samo 0.2 sekunde, da bi u zbiru svih vremena bili brži 34.6 sekundi.

 

Tokom devet specijalnih brzinskih ispita odustalo je sedam posada, a veći broj odustajanja nastao je usled izletanja sa staze. Na sreću, sve posade su prošle sa lakšim telesnim povredama. Šesti po redu Mionica reli bodovan je za FIA Centralnoevropsku zonu (CEZ), nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije, a učestvovalo je 28 posada, od čega 22 iz Srbije, pet iz Bugarske i jedna iz Makedonije.

 

Učesnici Mionica reli

Učesnici Mionica reli (Foto: www.mionica.rs)

Takmičenje je završeno u nedelju proglašenjem pobednika na platou ispred zgrade opštine Mionica, gde je pehare uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

- Mionica reli nije samo takmičenje u automobilizmu. Mionica reli je i turistički i privredni događaj. Manifestacija koja Mionicu promoviše kao uspešnu lokalnu samoupravu i privlačnu turističku destinaciju, i ujedno pomaže razvoj lokalnog ugostiteljskog sektora. Čestitam pobednicima. Mionica reli se održava već šestu godinu, a našim građanima je ovo takmičenje jedno od omiljenih. Videli smo koliko ljudi je izašlo sinoć na Trg da pozdravi učesnike. Uživajte u uspehu, Mionica vas čeka i sledeće godine – poručio je Boban Janković učesnicima reli trke.Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 4 sati 19 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara