Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2022, 07:01

Počinju Mišićevi dani

č: | fb:

Mišićevi dani, koji se ove godine održavaju 26. put po redu, počinju 18. jula i trajaće sedam dana. Mioničane i sve posetioce očekuju brojni kulturni, umetnički, sportski i zabavni sadržaji. Najavljeni su koncerti Danice Crnogorčević, Dragane Mirković i OK benda.

 

Na manifestaciji, koja se održava pod pokroviteljstvom opštine Mionica, biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine.

 

- Mionica je čuvar dostojnog herojskog nasleđa srpskih vojnika. U čast vojvodi Živojinu Mišiću, pored manifestacije, spomenika i trga u centru, podići ćemo i jedan spomenik kulture – Kuću Kolubrske bitke, koju gradimo. Pozivam sve da posete Mionicu i uživaju u bogatom programu koji smo pripremili - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Mišićevi dani su jedan od najposećenijih događaja Kolubarskog kraja.

 

Program u ponedeljak, 18. jula, započinje polaganjem venaca na spomenik slavnom vojvodi na Mišićevom trgu u 17.30 časova, nakon čega će poštovaoci vojvode Mišića posetiti njegovu rodnu kuću u Struganiku. Od 19.30 časova u Kulturnom centru Mionica ceremonija svečanog otvaranja i akademija na kojoj će biti uručene plakete i priznanja.

 

Prve večeri koncert Danice Crnogorčević koji počinje u 21 čas na Trgu vojvode Živojina Mišića. Za 20. jul je najavljen koncert Dula Lušina sa "No comment" bendom, sutradan nastupa OK bend, a u subotu, 23. jula koncert će održati Dragana Mirković.

 

Biće organizovane dve književne večeri na kojima će Milan Bogojević i Mihailo Poček predstaviti svoje knjige, a za dečji film "Vuk Bobice", koji je sniman u Mionici zakazana je premijera za 23. jul. Takođe, posetioci će moći da uživaju u monodrami "Lina tvrđa od kamena" i kabareu "Najveće ljubavi srpskih velikana".

 

U sportskom delu održaće se turniri u odbojci i fudbalu. Za kraj manifestacije predviđen je tradicionalna maskembal polaznika predškolske ustanove "Neven".

 

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka Pre 23 sati 48 minuta

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara

Dom zdralja (foto: Branko Petrović)
Evropska nedelja prevencije Pre 21 sati 54 minuta

"Rak grlića materice – rak koji možemo sprečiti"

U toku je Evropska nedelja prevencije raka grlića materice, od 23. do 29. januara. Bolest je stopostotno izlečiva ako se na vreme otkrije, što ukazuje na važnost prevencije i redovnih pregleda.

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Eksplozija u Kapislani 26.01.2023

Povređene dve radnice u "Krušiku"

Dve radnice valjevskog "Krušika" povređene su, jedna teže, jedna lakše, danas prilikom eksplozije kapisle u kapislani ove fabrike namenske industrije.  · 8 komentara