Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2022, 10:17

Mionica dobija Centar za mlade

č: | fb:

Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije, dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u Novom Sadu.

 

Pored predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića, sastanku su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici gradova Subotice, Sombora i Niša u kojim će se takođe otvoriti omladinski centri. Jezički i informatički kursevi, obuke za razvoj i kompetenciju, sportske aktivnosti, škola glume, javnog nastupa, mladih preduzetnika, letnja pozornica, književne večeri i još mnogo toga biće dostupno mladima u Mionici.

 

Brnabić je naglasila da su omladinski centri od velike važnosti jer u njima mladi mogu da se okupljaju, da rade i stvaraju, kao i da uspostave sistemsku komunikaciju sa predstavnicima lokalne samouprave.

 

- Želim da se zahvalim gradonačelnicima Niša, Mionice, Sombora i Subotice jer su prihvatili ovu ideju, dali sopstvenu inicijativu, pokazali želju da oni budu među prvima. Neki od problema sa kojima se mladi suočavaju su posao i problem prve plate, odnosno prvog radnog mesta, jer svi poslodavci traže prethodno radno iskustvo. Onda smo probali da promenimo neke stvari i pokrenuli program "Moja prva plata", u koji smo uložili dve milijarde dinara – rekla je Brnabić.

Vučević, Brnabić, Sortirovski, Ratković i Janković

Vučević, Brnabić, Sortirovski, Ratković i Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković zahvalio se Vladi Republike Srbije koja konstantno ulaže u razvoj Mionice.

 

- Centar za mlade je još jedna potvrda da Vlada brine o građanima Mionice. Mladi u Mionici će konačno dobiti svoj prostor gde će biti povezane mnoge aktivnosti i sadržaji, putovanja, kreativne radionice i još mnogo toga. Cilj nam je da mladi ostanu u svojoj zajednici i da imaju sve potrebne uslove. Sve što radimo, svaki projekat koji realizujemo je upravo zbog mladih, jer želimo najbolje uslove za odrastanje i formiranje porodica – dodao je Janković.

 

- Na radnom sastanku sa kolegama iz Niša, Mionice, Subotice i Sombora rado smo podelili iskustva iz dosadašnje prakse na polju prilagođavanja određenih gradskih celina u prostore za omladinu. Nadam se da će biti uspešni u osmišljenim projektima, da će im naša znanja i iskustva pomoći, kao da će dobiti adekvatnu podršku i od najviših državnih instanici – rekao je Vučević.

 

Na održanom sastanku predstavljeni su projekti za renoviranje objekata i dalji koraci u formiranju omladinskih centara. U Mionici već šest godina postoji Centar za razvoj i obrazovanje, a formiranjem Centra za mlade, sve aktivnosti biće povezane i dostupne deci i mladima na teritoriji čitave opštine.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 26 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 50 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar