Aleksandar Vučić otvara Sajam šljiva (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić otvara Sajam šljiva (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
26.08.2022, 06:39

Aleksandar Vučić u Osečini na otvaranju "Sajma šljiva"

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju 17. "Sajma šljiva" u Osečini koje je najavljeno za 13 časova, objavljeno je na sajtu predsednika Republike Srbije.

 

Najstariju manifestaciju u Podgorini predsednik Srbije je otvorio 2017. godine, samo nekoliko meseci nakon što je izabran za predsednika Republike.

Aleksandar Vučić otvara Sajam šljiva (2017.)

Aleksandar Vučić otvara Sajam šljiva (2017.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

"Sajam šljiva" u Osečini, na kome se okupi preko 200 izlagača iz zemlje i regiona, uvek se organizuje u poslednjoj nedelji avgusta, a cilj je prezantacija kraljice voća-šljive.

 

Večeras, u danu svečanog otvaranja, u Sportskom centru Osečina od 21 čas nastupa Ana Bekuta, a sutra uveče u isto vreme je koncert Isaka Šabanovića.

 

Za sve dane Sajma u hali Sportskog centra biće izloženi najbolji proizvodi od šljiva lokalnih poljoprivrednika - rakija, džem, pekmez, slatko od šljiva, šljivani kolači, karaban i mnogi drugi specijaliteti.

 

Tu su i izložba mehanizacije, sadnog materijala, kuvanje pekmeza, sušenje šljive, pečenje i degustacija rakije, izložba Zlatne ruke, Trg starih zanata i mnogi drugi sadržaji.

 

Manifestacija se završava u nedelju dodelom nagrada najboljim izlagačima i proizvođačima proizvoda od šljiva.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 7 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 8 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara