Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
26.08.2022, 12:46

Vučić: Čuvaćemo naše nacionalne i državne interese ali i budućnost našoj deci

č: | fb:

Sajam šljiva u Osečini, na kome se predstavilo više od stotinu izlagača iz osam zemalja, otvorio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

- Srećan sam što sam danas ponovo ovde. I pre pet godina sam ovde video dobre domaćine i bio uveren da će oni dobro raditi ne samo u korist svoje porodice, već i države - rekao je Vučić na otvaranju najstarije manifestacije u Podgorini.

 

Kada je reč o ceni šljive, Vučić je rekao da će država pomoći šljivarima iz Osečine i Valjeva, ali i Kraljeva, Kragujevca, Prokuplja... "Moraćemo da se potrudimo da dodatno osnažimo kapacitete", dodao je.

Aleksandar Vučić u Osečini

Aleksandar Vučić u Osečini (Foto: Kolubarske.rs)

 

Predsednik Srbije je rekao da nije došao u Osečinu samo da bi govorio lepe reči i stihove, već i da priča o onome što nam predstoji. Prema njegovim rečima, predstoji nam teška borba za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, kao i sa svim nedaćama prouzrokovanim ratom u Ukrajini.

 

Vučić je rekao da je Srbija jedina zemlja koja u Evropi na slobodarski i slobodan način donosi odluke da vodi zemlju napred, ali, poručio je, moramo se ponašati odgovorno i ozbiljno.

 

- Ne mislim da treba da idemo grlom u jagode i da se sukobavljamo sa svima, ja mislim da moramo da čuvamo našu decu, da moramo da vodimo odlučnu i pametnu politiku. Moja politika je da čuvamo mir koliko god možemo, da čuvamo našu decu. Koliko bi Osečina danas imala ljudi, da nije bilo svih ratova u prethodnih 110 godina. Koliko bismo danas šljiva više imali, a imamo 900.000 stabala samo ovde u Osečini. Takvu politiku ću da vodim i za takvu politiku sam dobio poverenje naroda - rekao je Vučić i dodao:

 

- Da čuvamo naše nacionalne i državne interese, tvrdo i čvrso, ali i da čuvamo budućnost našoj deci, da mogu da žive ovde u svojoj zemlji, da ovde ostvaruju svojen snove, da nam kolevke budu pune. To je naša jedina politika, sve drugo je besmislena politika. I onima koji misle da je potrebno da se dodvoravam nekome i da izlazim sa herojskim porukama svakoga dana, moje pitanje je: kako ćete pred majku da joj kažete dete ti vraćam u kovčegu, a možda sam to mogao da izbegem. Zato ćemo da vodimo pametnu politiku, ali dovoljno snažnu i odgovornu, da čuvamo svoju zemlju, ali da onima koji nasrću na naš narod kažemo da se više nikada neće ponoviti ni "Oluja", ni "Bljesak", niti će iko proterivati naš narod na traktorima, i to moraju dovoljno dobro i dovoljno jasno da razumeju - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Sajam šljiva u Osečini

Sajam šljiva u Osečini (Foto: Kolubarske.rs)

Zvaničnom otvaranju 17. Sajma šljiva u Osečini, koji traje do 28. avgusta, prisustvovao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

 

Večeras, u danu svečanog otvaranja, u Sportskom centru Osečina od 21 čas nastupa Ana Bekuta, a sutra uveče u isto vreme je koncert Isaka Šabanovića. Manifestacija se završava u nedelju dodelom nagrada najboljim izlagačima i proizvođačima proizvoda od šljiva.

 

Organizatori Sajma su opština Osečina i Turistička organizacija.

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 19 sati 32 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara