Trka Kroz Srbiju (foto: www.mionica.rs)
Trka Kroz Srbiju (foto: www.mionica.rs)
16.09.2022, 10:14

Iz Mionice druga etapa trke "Kroz Srbiju"

č: | fb:

U Mionici je startovala druga etapa 62. biciklističke trke "Kroz Srbiju" u kojoj učestvuju 120 vozača iz 29 zemalja. Ceromonijalni start otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je poželeo mnogo sreće svim učesnicima i da iz Mionice ponesu najlepše uspomene.

 

Uz prisustvo gledalaca, učesnicima su se na Trgu pridružili i polaznici vrtića "Neven" koji su zastavicima u boji srpske trobojke obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i pozdravili sve takmičare.

 

- Vidite i sami koliko građana je došlo da bodri takmičare, a ponajviše našu reprezentaciju. Mionica je domaćin peti put za redom i uvek se isto radujemo ovom lepom događaju, koji je kod nas uvek posećen. Naša opština je stalno prisutna u sportskim dešavanjima, bilo da je to biciklizam, reli ili neki drugi sport. Za kratko vreme, uz podršku države u Mionci smo uspeli da u potpunosti rekonstruisemo sportsku halu. U nekadašnjoj zapuštenoj zgradi, sada modernoj hali, održavaju se i državna takmičenja. Pored toga, našim građanima su na raspolaganju teretana na otovrenom, rekonstruisani košarkaši teren, a novost je da ćemo ove godine raditi i tribine na fudbalskom terenu. Želimo da Mionica jednog dana iznedri velike sportske šampione, a mi smo već za kratko vreme realizovali mnogo toga, a planiramo da u narednom periodu nastavimo istim tempom. Iskoristio bih priliku da svim građanima čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Danas su nam se pridružili i najmlađi, ovde u centru Mionice, koji su ovaj dan učinili još lepšim za sve nas. Videli ste da mi ovde na Trgu u Mionici obeležavamo ovaj dan koji je značajan za našu državu i naš narod – rekao je Janković.

Trka Kroz Srbiju

Trka Kroz Srbiju (Foto: www.mionica.rs)

 

Pobednik prve etape je italijanski as u ekipi Meblo Jogi iz Slovenije, a srpski reprezentativac Đorđe Đurić zauzeo je drugo mesto, ali je tokom deonice duge 147,9 kilometara od Požarevca do Mionice neprestano bio na čelu karavana.

 

Novost je da ove godine u biciklističkoj trci "Kroz Srbiju" učestvuje i reprezentacije Republike Srpske nakon 29 godina pauze.
Osim Mionice, gradovi domaćini ove trke su Požarevac, Čačak i Prijepolje.

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 13 sati 34 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 14 sati 50 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi 29.02.2024

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 6 komentara