Trka Kroz Srbiju (foto: www.mionica.rs)
Trka Kroz Srbiju (foto: www.mionica.rs)
16.09.2022, 10:14

Iz Mionice druga etapa trke "Kroz Srbiju"

č: | fb:

U Mionici je startovala druga etapa 62. biciklističke trke "Kroz Srbiju" u kojoj učestvuju 120 vozača iz 29 zemalja. Ceromonijalni start otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je poželeo mnogo sreće svim učesnicima i da iz Mionice ponesu najlepše uspomene.

 

Uz prisustvo gledalaca, učesnicima su se na Trgu pridružili i polaznici vrtića "Neven" koji su zastavicima u boji srpske trobojke obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i pozdravili sve takmičare.

 

- Vidite i sami koliko građana je došlo da bodri takmičare, a ponajviše našu reprezentaciju. Mionica je domaćin peti put za redom i uvek se isto radujemo ovom lepom događaju, koji je kod nas uvek posećen. Naša opština je stalno prisutna u sportskim dešavanjima, bilo da je to biciklizam, reli ili neki drugi sport. Za kratko vreme, uz podršku države u Mionci smo uspeli da u potpunosti rekonstruisemo sportsku halu. U nekadašnjoj zapuštenoj zgradi, sada modernoj hali, održavaju se i državna takmičenja. Pored toga, našim građanima su na raspolaganju teretana na otovrenom, rekonstruisani košarkaši teren, a novost je da ćemo ove godine raditi i tribine na fudbalskom terenu. Želimo da Mionica jednog dana iznedri velike sportske šampione, a mi smo već za kratko vreme realizovali mnogo toga, a planiramo da u narednom periodu nastavimo istim tempom. Iskoristio bih priliku da svim građanima čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Danas su nam se pridružili i najmlađi, ovde u centru Mionice, koji su ovaj dan učinili još lepšim za sve nas. Videli ste da mi ovde na Trgu u Mionici obeležavamo ovaj dan koji je značajan za našu državu i naš narod – rekao je Janković.

Trka Kroz Srbiju

Trka Kroz Srbiju (Foto: www.mionica.rs)

 

Pobednik prve etape je italijanski as u ekipi Meblo Jogi iz Slovenije, a srpski reprezentativac Đorđe Đurić zauzeo je drugo mesto, ali je tokom deonice duge 147,9 kilometara od Požarevca do Mionice neprestano bio na čelu karavana.

 

Novost je da ove godine u biciklističkoj trci "Kroz Srbiju" učestvuje i reprezentacije Republike Srpske nakon 29 godina pauze.
Osim Mionice, gradovi domaćini ove trke su Požarevac, Čačak i Prijepolje.

Aktuelno

Đorđe Milićević (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 56 minuta

"Može on to..."

Kažu da ima slavlja "u lokalu" zbog toga što će "naš čovek" dve sedmice biti "vede" ministra prosvete! Normalno? I jeste, ako je normalno da "naš čovek" bude važniji od naše prosvete! Čak i da...  · 9 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Odgovori na pitanja Kolubarskih.rs Pre 11 sati 14 minuta

Direktorka Krušika o "incidentima" u fabrici

Dan nakon što su Kolubarske.rs objavile tekst "Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku", u kome je navedeno da direktorka nije odgovorila na naša pitanja u vezi sa četiri nesreće,...  · 14 komentara

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 2 komentara