Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
25.11.2022, 11:11

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

č: | fb:

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na lane, kao ni visina stipendije, tako da studenti konkurišu za ukupan iznos od 60.000 dinara, koji će im biti isplaćivan u deset mesečnih rata.

 

Prema rečima Slavice Glišić, zamenice predsednika Komisije za dodelu naknade studentima dela troškova studiranja, pravo na stipendiju imaju studenti državnih i privatnih fakulteta koji se školuju u kontinuitetu.

 

- Na konkurs se mogu prijaviti kandidati koji su odmah po završetku srednje četvoogodišnje škole upisali osnovne akademske studije, koji tokom studiranja nisu imali izgubljenu godinu, koji su nakon osnovnih akademskih studija, bez produžene godine, upisali master akademske studije i odmah nakon mastera upisali specijalističke ili doktorske studije bez izgubljene, odnosno produžene godine. Pred toga, uslov je i da studenti imaju najmanje 37 ESPB za ispite položene iz svake godine - objašnjava Glišić.

Slavica Glišić

Slavica Glišić (Foto: Milutin Rafailović)

 

Pravo na stipendiju ostvaruju i brucoši čija je prosečna ocena u srednjoj školi bila u rasponu od 4,5 do 5,00.

 

Stipendije se dodeljuju studentima koji  nisu u radnom odnosu, a pritom zajedno sa svojim roditeljima ili starateljima imaju prebivalište na teritoriji ubske opštine najmanje godinu dana pre raspisivanja konkursa.

 

Prilikom prijvljivanja na konkurs, kandidati podnose sledeća dokumenta: popunjene obrasce za prijavu na konkurs, uverenje o ukupnoj prosečnoj oceni u srednjoj školi (za studente prve godine), uverenje o upisanom zimskom semestru, uverenje o položenim ispitima sa spiskom predmeta i otvarenim ESPB, kopiju kartice tekućeg računa, kopiju svih popunjenih strana indeksa i očitane lične karte studenta i oba roditelja. Studenti prve godine master i doktorskih studija treba da dostave i kopiju uverenja o završenim osnovnim, odnosno master studijama.

 

Prijave na konkurs se primaju u Sali za venčanja Opštinske uprave Ub, svakog radnog dana od 13 do15 časova ili dostavljaju poštom na adresu: Opštinska uprava Ub, ul. Vojvode Mišića br. 20 b, 14210 Ub, sa naznakom “Konkurs za dodelu novčane naknade studentima dela troškova studiranja" ili elektronski na mejl adresu: [email protected] Za sve dodatne informacije studenti se mogu obratiti Komisiji na broj telefona: 014/411-622.

 

Odluku o isplati stipendija Komisija će doneti u roku od petnaest dana od dana zaključenja konkursa. Zamenica predsednika Komisije za dodelu naknade studentima dela troškova studiranja Slavica Glišić ističe da očekuju oko 170 studentskih prijava. Prošle godine, opština Ub stipendirala je 147 studenata koji su ispunjavali predviđene konkursne uslove.

 

 

 

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 51 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 50 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Smirila se bura, u čaši vode! Kad će ona u glavama?

Krajnje je vreme da ispravimo naše stare, i njihovo priznanje da su izgubili Kosovsku bitku! Ne toliko što istorija misli da je bilo "nerešeno", nego što kvari "opštepoznato". Nikad na Kosovu...