Osečina (foto: Đorđe Đoković)
Osečina (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2022, 10:40

Opozicioni odbornici GG "Pokreni se" napustili sednicu Skupštine Osečine

č: | fb:

Odbornici GG "Pokreni se", jedine opozicije u osečanskoj Skupštini, napustili su poslednju sednicu koja je održana 30. novembra, saopštila je Grupa građana "Pokreni se".

 

Kako se navodi u saopštenju, kap koja je prelila čašu je dostavljanje trećeg rebalansa budžeta za 2022. godinu neposredno pred samu sednicu, tačnije na ulazu u skupštinsku salu, a stavljena je kao vanredna tačka dnevnog reda. Na potpuno isti način kao i prilikom razmatranja drugog rebalansa na sednici Skupštine opštine 22. septembra.

 

"Naime, takvim postupanjem onemogućava se odbornicima da učestvuju u radu Skupštine, da iznose eventualne primedbe, ukažu na zloupotrebe, a da ne pominjemo mogućnost da ulože amandmane. Zakon o budžetskom sistemu je jasan i kaže da se rebalans budžeta donosi po istoj proceduri kao i budžet, odnosno postoje rokovi, javna rasprava, razmatranje na skupštinskom odboru za finansije… Ništa od toga ne postoji kod sadašnje vlasti", navodi se u saopštenju i dodaje:

 

"Osečanske SNS dahije smatraju da ako su na vlasti ne moraju da poštuju Zakon, niti da građanima polažu račune, osim svom idolu, čijoj slici na zidu se klanjaju i čiji lik i delo pokušavaju da kopiraju, jer oni su vlast. Neznanje i nestručnost, u kombinaciji sa osionim i bahatim ponašanjem, zavladali su Osečinom".

 

Grupa građana "Pokreni se" navodi da razloga ima mnogo zbog kojih vlast pokušava da sakrije kako troši pare građana Osečine i zašto rade tri rebalansa za manje od pola godine.

 

Izdvojili su samo neke: "zaduživanje opštine za ulično osvetljenje na 15 godina, dugovi i gubici JKP "Osečina", višestruko veći iznos od realnog za ugradnju kamera, stranačko namirivanje budžetskim parama, pa onda preteraju u napred navedenom, pa mora opet i opet – tajni rebalans".

 

"Pokreni se" poziva predsednika Skupštine opštine da svojim kolegama odbornicima omogući da učestvuju u skupštinskom radu tako što će odbornici blagovremeno dobijati materijal za sednice lokalnog parlamenta.

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 1 sati 27 minuta

"Malo li je za Valjevo"?

"Hvala vam na veličanstvenom dočeku", obratio se Aleksandar Vučić u Valjevu na predizbornom skupu koalicije oko Srpske napredne sranke, koji je održan u nedelju u podne na platou Centra za...  · 2 komentara

Subvencije za energetsku efikasnost (foto: GrO SNS)
Izbori 2024 - Politički marketing Pre 1 sati 25 minuta

SNS: Pet razloga koji Valjevo čine još boljim

Višedecenijski problem aerozagađenja u Valjevu šaljemo u prošlost. Zaključak Vlade Republike Srbije da se gasovod produži do gradske "Toplane" i "Krušika", umnogome će doprineti rešavanju problema...

Novi betonski stub (foto: ED Valjevo)
Na Divčibarama Pre 22 sati 48 minuta

Rešen problem. Moglo je i ranije...

Redakciji Kolubarske.rs javili su se vlasnici kuća jednog dela Divčibara koji nemaju struju od novembra prošle godine. Uputili smo pitanja Centru za odnose sa javnošću - kada će biti rešen problem?...  · 1 komentar