Ulica otvorenog srca (foto: www.lajkovac.rs)
Ulica otvorenog srca (foto: www.lajkovac.rs)
09.01.2023, 10:45

Božićna "Ulica otvorenog srca" u Lajkovcu

č: | fb:

Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca", kolažni program namenjen najmlađima povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, održa"a je u Lajkovcu ispred Gradske kuće. 

 

Program je započet novogodišnjom predstavom u izvođenju glumaca amaterskog pozorišta "Raša Plaović" iz Uba. Zatim je usledio maskenbal, a dok je žiri odlučivao o najboljim maskama na sceni su se smenjivale različite formacije plesnih studija "In" i "Kolus", od početnika do već ozbiljnih plesača. Najmlađe Lajkovčane zabavljali su klovnovi, žongleri i štulaši, sve vreme među njima bio je i Deda Mraz. Kao i uvek, ogromno interesovanje bilo je za oslikavanje lica. Na štandovima Božićnog mini bazara najviše su bili zastupljeni med i pčelarski proizvodi, liciderska srca i slatkiši, kao i različite rukotvorine.

Ulica otvorenog srca

Ulica otvorenog srca (Foto: www.lajkovac.rs)

 

Prilikom izbora najinteresantnije i najuspešnije pripremljene maske, žiri predvođen Vladimirom Tadićem, glumcem i direktorom Pozorišta "Raša Plaović" iz Uba, imao je izuzetno težak posao jer su se roditelji i deca izuzetno potrudili, tako da je od tridesetak maski u dva uzrasta većina mogla biti nagrađena. Ipak, žiri je morao da se opredeli pa su posle dužeg većanja doneli odluku da u mlađoj uzrastnoj grupi prvu nagradu osvoji Anastasija Jovanović, drugu Mia Milanović, a treću Jovana Bogdanović. Kod nešto starijih mališana najlepšu masku imala je Keti Selenić, drugo mesto zauzeo je Đurađ Živković, a treće Angelina Živković. Nagrađeni su medaljama, diplomama, edukativnim igrama i paketićima, a pobednicima u oba uzrasta pripale su i sanke.

 

Na "Ulici otvorenog srca" uručene su i nagrade pobednicima likovnog i literarnog konkursa Kulturnog centra "Hadži Ruvim", na koji je stiglo 17 literarnih i 110 likovnih radova.

 

Organizator ove manifestacije je, pod pokroviteljstvom opštine Lajkovac, bio Kulturni centar "Hadži Ruvim", u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Lajkovac, udruženjima i klubovima.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 9 sati 2 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 27 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...