Plivanje za Časni krst u selu Mionica (foto: www.mionica.rs)
Plivanje za Časni krst u selu Mionica (foto: www.mionica.rs)
19.01.2023, 13:56

U opštini Mionica za Časni krst se nadmetalo 72 plivača

č: | fb:

Mioničanin Goran Stefanović i Nemanja Milošević, srednjoškolac iz Brežđa pobednici su plivačkog nadmetanja za Časni krst u Selu Mionica i Banji Vrujci, u opštini Mionica.

 

Nadmetalo se 72 plivača. Pobednicima je nagrade uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković, na manifestaciji koja je u čast pobednika organizovana u Selu Mionica.

 

- Čestitam svim učesnicima. Pokazali ste šta znači hrabrost. Svake godine, zajedno se okupljamo da proslavimo Bogojavljenje, tako je i ove. Mionica ima izuzetne mlade ljude. Vredne i čestite - rekao je Janković.

Janković i prvoplasirani Stefanović u selu Mionica

Janković i prvoplasirani Stefanović u selu Mionica (Foto: www.mionica.rs)

 

Milošević koji ima 16 godina, u Banji Vrujci, gde se manifestacija organizuje 13. put zaredom, pobedio u konkurenciji 53 plivača. Na otvorenom bazenu u Selu Mionica, na sedmoj po redu manifestaciji plivanja za Časni krst učestvovalo je 19 plivača, prvi do Časnog krsta stigao je Goran Stefanović iz Mionice, drugo mesto zauzeo je Goran Radosavljević iz Mionice, dok je treće mesto pripalo Filipu Bogdanoviću iz Mionice.

 

Pobednicima je po tradiciji pripao Časni krst i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade primili i svi ostali učesnici.

 

Plivanje za Časni krst u Vrujcima

Plivanje za Časni krst u Vrujcima (Foto: www.mionica.rs)

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog centra "Mionica", pod pokroviteljstvom opštine Mionca i crkvenih opština. U jutarnjim časovima služene su praznične liturgije u crkvi Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marija u Vrujcima i Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 22 sati 58 minuta

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...