Nagrađeni najbolji učenici (foto: www.mionica.rs)
Nagrađeni najbolji učenici (foto: www.mionica.rs)
28.01.2023, 09:42

Održana Svetosavska akademija, nagrađeni najbolji učenici

č: | fb:

U čast Svetom Savi, u Kulturnom centru Mionice održana je svečana akademija i nagrađeni najbolji učenici. "Vi ste budućnost Mionice i Srbije. Večeras slavimo vaše uspehe. Mionica je ponosna na svoje đake", rekao je predsednik Mionice Boban Janković koji je uručio nagrade.

 

Nagrađeni su učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkom takmičenju u 2022. godini iz srpskog jezika i književnosti, biologije, smotre recitatora. Ivana Vukčević i Anđela Jeremić iz Mionice, učenice prve godine Valjevske gimnazije koje su se plasirale na republičko takmičenje iz srpskog jezika i književnosti. Lara Tomić iz Mionice, učenica prve godine Valjevske gimnazije i Magdalena Nikolić iz Mionice, učenica prve godine Vazduhoplovne akademije u Beogradu ostvarile su zapažene rezultate na republičkom takmičenju iz biologije, a Maša Mitrović, učenica petog razreda OŠ "Milan Rakić" u Mionici, dobila je Svetosavsku nagradu za republičku smotru recitatora "Pesniče naroda mog" u 2022.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

Nakon Himne Svetom Savi u izvođenju gradskog hora "Abrašević" iz Valjeva, prisutnima se obratio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

- Večeras smo se okupili kako bismo odali veliku počast i zahvalnost našem prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, Svetom Savi. Sledeći put Svetog Save da je obrazovanje suštinska snaga naroda, mi smo u prethodnom periodu uložili skoro 400 miliona dinara u rekonstrukciju škola. Potpuno smo rekonstruisali osnovnu i srednju školu u Mionici, Rajkoviću, Dučiću. Modernizovali kuhinju u vrtiću. Prvaci imaju besplatne udžbenike, a sva mionička deca preko Centra za obrazovanje i razvoj imaju besplatne časove glume, jezika, programiranja, gimnastike i dr. I još mnogo toga. Zagazili smo u period novih i istorijskih investicija za našu varoš. Razvoj Mionice je nezaustavljiv proces. Samo u ovom momentu realizujemo šest velikih projekata. Gradimo Kuću Kolubarske bitke, renoviramo park, pokrenuli smo brojne infrastrukturne projekte. Čeka nas još mnogo toga da uradimo, ali prati nas čelična želja i volja da našu opštinu učinimo najboljim mestom za život.
Širom naše Srbije, čuje se himna Svetom Savi koja će nas podsetiti na jedinstvo srpskoga roda - rekao je Janković.

 

U kulturnom programu posvećenom prvom srpskom arhiepiskopu Svetom Savi učestovali su glumac Ljubomir Popović, Branko Antonić. Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 19 sati 5 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati 42 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 45 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.