Popločana pešačka zona u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Popločana pešačka zona u Mionici (foto: www.mionica.rs)
02.02.2023, 12:23

Završeno popločavanje centralne pešačke zone u Mionici

č: | fb:

Završeno je popločavanje pešačke zone u Mionice. Šetalište je popločano granitom, a planira se i nastavak radova kada će ceo park u Mionici biće u potpunosti renoviran nakon 50 godina. Primopredaja radova biće obavljena sledeće nedelje. A nakon toga sledi i postavljanje novih klupa. Sredstva za ovaj projekat u iznosu od 26,9 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo turizma i lokalna samouprava.

 

- Ponosan sam što smo pokrenuli projekat rekonstrukcije parka. Ovo je, definitivno, projekat koji će promeniti i ulepšati ambijent Mionice. Dugo smo čekali da centar Mionice dobije izgled kakav zaslužuje. Mi smo uspeli da rekonsturišemo i trotoare, ovde u varoši i asfaltiramo ulice. Nastavljamo sa projektima, a spremamo projekat i za drugi deo parka – rekao je Janković.

 

Opština Mionica je prošle godine završila rehabilitaciju trotara, a radove vredne 18,2 miliona dinara finansirala je Vlada Republike Srbije. A u Mionici su nastavljeni radovi na Kući Kolubarske bitke, gradi se Pulikin legat i tribine na fudbalskom terenu. Krajem prošle godine započeta je realizacija jednog od najvažnijih projekata Ključka vrela koji će rešiti problem vodosnabdevanja u deset sela.

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 17 sati 59 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 21 sati 37 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 18 sati 40 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.