Popločana pešačka zona u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Popločana pešačka zona u Mionici (foto: www.mionica.rs)
02.02.2023, 12:23

Završeno popločavanje centralne pešačke zone u Mionici

č: | fb:

Završeno je popločavanje pešačke zone u Mionice. Šetalište je popločano granitom, a planira se i nastavak radova kada će ceo park u Mionici biće u potpunosti renoviran nakon 50 godina. Primopredaja radova biće obavljena sledeće nedelje. A nakon toga sledi i postavljanje novih klupa. Sredstva za ovaj projekat u iznosu od 26,9 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo turizma i lokalna samouprava.

 

- Ponosan sam što smo pokrenuli projekat rekonstrukcije parka. Ovo je, definitivno, projekat koji će promeniti i ulepšati ambijent Mionice. Dugo smo čekali da centar Mionice dobije izgled kakav zaslužuje. Mi smo uspeli da rekonsturišemo i trotoare, ovde u varoši i asfaltiramo ulice. Nastavljamo sa projektima, a spremamo projekat i za drugi deo parka – rekao je Janković.

 

Opština Mionica je prošle godine završila rehabilitaciju trotara, a radove vredne 18,2 miliona dinara finansirala je Vlada Republike Srbije. A u Mionici su nastavljeni radovi na Kući Kolubarske bitke, gradi se Pulikin legat i tribine na fudbalskom terenu. Krajem prošle godine započeta je realizacija jednog od najvažnijih projekata Ključka vrela koji će rešiti problem vodosnabdevanja u deset sela.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 1 sati 3 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara