Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
29.03.2023, 09:59

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

č: | fb:

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla u kom su za šampione državnog prvenstva u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine proglašeni Luka Dugalić i Barbara Vlajković, koji su takođe bili prvi i u starijim omladinicima.

 

Takmičilo se oko 500 učesnika iz 24 kluba iz Niša, Kruševca, Kragujevca, Smedereva, Čačka, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Sombora, Valjeva, Aranđelovca, Lazarevca, Brčkog i Zagreba.

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković svečano je otvorio veliko finale, a potom pobednicima uručio pehare i medalje.

 

- Velika mi je čast što je Mionica domaćin jednog ovakvog takmičenja državnog karaktera. Podsetiću vas samo koliko je važno plesati jer naš vojvoda Živojin Mišić kada je završavao akademiju, u završnoj godini imao je jedan predmet koji se zove tancovanje. Oni su tada naučili da plešu, pa je onda on tako, kao mladi poručnik, na jednom oficirskom balu u Aranđelovcu zamolio jednu lepu damu za ples. Bila je to Lujza Krikner, buduća Lujza Mišić, što znači da su se tu upoznali i kasnije venčali. I poruka za sve mlade je, da ukoliko imate mogućnosti i ukoliko imate vremena da naučite da plešete, jer nikada se ne zna kada ćete sresti svog Mišića ili svoju Lujzu – rekao je Janković.

 

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

U predigri velikog finala priliku da nastupe imali su polaznici plesne škole Centra za obrazovanje i razvoj "Mionica", zatim deca Predškolske ustanove "Neven" i učenici nižih razreda OŠ "Milan Rakić".

 

Pobednici rejting takmičenja u seniorima su Aleksa Matović i Jovana Klenkovski, a u omladinicima i svi članovi plesnog kluba "Beodens" iz Beograda.

 

Na kvalifikacionom turniru u latinoameričkim i standardnim plesovima za RMP najbolje rezultate su ostvarili: Andrej Matejić – Anja Arsenijević (prvi), Marta Vanušić (druga) i Nađa Dukić (treća) kao i Mia Pantelić i Sofija Ristić.

 

Plesni klub "RMP" imao je odlične predstavnike i u savremenom plesu jer su strit formacije RMP Stars osvojile dva prva mesta kao i Iva Stojanović u Hip Hop-u.

 

- Danas, posle održanog plesnog spektakla godine koji su nam priredili najbolji sportski plesači Srbije i regiona, kada nemam subjektivni osećaj zbog odgovornosti same realizacije želim da zahvalim svim učesnicima, publici i ljudima koji su nam pomogli da opravdamo poverenje Plesnog saveza Srbije i Opštine Mionica. Bila je to prava promocija plesnog sporta kako po broju učesnika, posećenosti i kvalitetu prikazane veštine. Posebno želim da se zahvalim predsedniku Bobanu Jankoviću na tome što prepoznaje višeslojni pozitivan uticaj plesa i podržava naše aktivnosti u tom pravcu. Naša misija je popularizacije plesne veštine i kulture pokreta i u sredinama van velikih gradova. Učešće većeg broja takmičara u odnosu na prošlu godinu i iz regiona i najava dolaska u još većem broju samo su potvrda ispravnosti tog našeg opredeljenja – rekao je Predrag Mićić, član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije zaduženog za školski i rekreativni ples.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 16 sati 48 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 20 sati 44 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara