Budući tržni centar Nova
Budući tržni centar Nova
31.03.2023, 09:08

U Stublenici se gradi tržni centar "NOVA"

č: | fb:

U toku su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, Retail parka "NOVA". Pozicioniran je u selu Stublenica, na magistralnoj saobraćajnici koja Ub povezuje sa petljom novog auto-puta "Miloš Veliki" i zauzimaće povšinu od oko 11.000 metara kvadratnih.

Početak radova

Početak radova (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Prema najavama investitora Marka Grujičića iz Rume, u ovom modernom prodajnom kompleksu biće zastupljeni domaći i internacionalni brendovi, koji će svoju ponudu predstaviti u 25 lokala. Pored prodajnog prostora, imaće i restoran, dečju igraonicu, 250 mesta za parkiranje i perionicu za vozila. Objekat će u potpunosti biti usklađen sa Zelenom agendom Vlade Srbije i jedan od prvih energetski samoodržavih parkova u državi, pošto je predviđena i izgradnja solarne elektrane snage jednog megavata, a na kompleksu će biti postavljeni i specijalni punjači za električne automobile.

 

Očekivani završetak radova je u septembru ili oktobru, kada je planirano i otvaranje tržnog centra u Stublenici, pod čijim će krovom posao naći između 200 i 250 radnika sa teritorije ubske i okolnih opština. Vrednost projekta procenjena je na 9,5 miliona evra.

Budući tržni centar Nova

Budući tržni centar Nova

 

Retail park "NOVA" ponudiće razne sadržaje po kojima Ub neće zaostajati za mnogo većim gradovima i njegovom izgradnjom značajno će biti podignut kvalitet života i usluga žitelja opštine, ocenio je investitor Marko Grujičić na radnom sastanku sa predstavnicima ubske opštine, na kojem je održana pezentacija tržnog centra u Stublenici. Prema njegovim rečima, kod ovog projekta su svi na dobitku, počev od meštana sela, koji su prodali svoje parcele, preko radnika koji će biti zaposleni, lokalne samouprave i države, do budućih kupaca.

 

- Imali smo izuzetnu saradnju sa rukovodstvom ubske opštine i svim službama lokalne samouprave, čija je profesionalnost u značajnoj meri ubrzala realizaciju projekta, a upravo zahvaljujući dobroj razvijenosti vašeg mesta i infrastrukturnim kapacitetima lako smo doneli odluku o početku radova. Mislim da će se naša saradnja sa lokalnom samoupraom još više produbiti i ojačati nakon izgradnje ritejl parka, jer na tom prostoru planiramo i održavanje raznih manifestacija i koncertnih dešavanja - rekao je Grujičić.

Budući tržni centar Nova

Budući tržni centar Nova

 

Izražavajući zahvalnost zbog ove investicije, predsednik opštine Ub Darko Glišić je naglasio da je posebno značajno to što će ona doneti značajan broj novih radnih mesta.  

 

- Ako imamo ljude koji su spremni da kod nas ulože blizu deset miliona evra, to znači da su prepoznali perspektivu naše opštine i da se naše ekonomske prilike razvijaju u dobrom smeru. Ono što je takođe važno jeste da se park gradi blizu Uba, tako da naši građani za dobar šoping neće više morati da idu u Beograd, Šabac ili Valjevo, već će poznate trgovačke brendove moći da nađu na samo par kilometara od svojih kuća - rekao Glišić uz napomenu da je projekat ritejl parka "NOVA" u Stublenici rezultat napora i priprema, koji su trajali poslednjih godinu dana.

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 20 sati 49 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...