Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
01.04.2023, 06:40

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

č: | fb:

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam tematski, stilski i žanrovski različitih dramskih ostvarenja. Organizator ove smotre je Ustanova kulture, dok je lokalna samouprava obezbedila da sve predstave budu besplatne.

 

Direktorka Ustanove kulture Tanja Mimić podseća da je pozorišna umetnost za decu posebno dragocena, jer ima značajnu ulogu u njihovom razvoju i vaspitanju.

 

- Osim što nudi zabavu i razonodu, ona podstiče maštu i kreativnost i decu uči pravim vrednostima, a mi postepeno školujemo buduću publiku i kod njih razvijamo kulturu odlaska u pozorište, što i jeste svrha našeg najmlađeg festivala "Prolećno pozorištance". Kada smo ga 2021. godine osmislili, želja nam je bila da obezbedimo besplatne profesionalne predstave za decu, jer nam je važno da odlazak u pozorište ne zavisi od materijalnog stanja roditelja, kao i da svi učenici sa seoskih područja makar jednom godišnje dođu u Dom kulture i pogledaju neki komad. Mi smo organizovali i pozorišna gostovanja po seoskim školama, ali nije isto gledati predstavu u pozorišnoj sali i učionici. I ove, kao i pethodne dve godine, predstave smo pažljivo birali, trudeći se da pored zabavnog imaju i edukativni karakter, pa je repertoar trećeg izdanja "Prolećnog pozorištanceta" kvalitetan i raznolik - kaže Mimić.

Tanja Mimić

Tanja Mimić (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Dodaje da je vikendom i radnim danima u 18 časova ulaz slobodan za svu decu koja žele da gledaju predstave, a one koje se igraju radnim danima u prepodnevnim terminima rezervisane su za najavljene dolaske učenika osnovnih škola sa područja ubske opštine i mališane Vrtića.

 

- Zahvaljujem se svim direktorima škola na saradnji i iskazanom interesovanju, a posebno vaspitačicama Predškolske ustanove "Ub" na poklon predstavi "Zbrkana bajka". Na osnovu prošlih festivala, očekujemo veliku posetu i radujemo se druženju sa najmlađom publikom u narednih danima. Vidimo se danas u pozorištu - poručuje Tanja Mimić, direktorka Ustanove kulture.

 

Program "Prolećnog pozorištanceta"

 

Subota, 1. april u 12 h – "Ribar i zlatna ribica"

Nedelja, 2. april u 12 h – "Nesrećna Kafina"

Ponedeljak, 3. april u 12 h – "Zlatokosa i tri medveda"

Utorak, 4. april u 18 h – "Crvenkapa"

Sreda, 5. april u 13 h – "Čistoća je pola zdravlja"

Četvrtak, 6. april u 12 h – "Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom"

Četvrtak, 6. april u 18 h – "Zbrkana bajka"

Petak, 7. april u 18 h – "Cvet koji će spasiti svet"

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 30 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara