Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
01.04.2023, 06:40

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

č: | fb:

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam tematski, stilski i žanrovski različitih dramskih ostvarenja. Organizator ove smotre je Ustanova kulture, dok je lokalna samouprava obezbedila da sve predstave budu besplatne.

 

Direktorka Ustanove kulture Tanja Mimić podseća da je pozorišna umetnost za decu posebno dragocena, jer ima značajnu ulogu u njihovom razvoju i vaspitanju.

 

- Osim što nudi zabavu i razonodu, ona podstiče maštu i kreativnost i decu uči pravim vrednostima, a mi postepeno školujemo buduću publiku i kod njih razvijamo kulturu odlaska u pozorište, što i jeste svrha našeg najmlađeg festivala "Prolećno pozorištance". Kada smo ga 2021. godine osmislili, želja nam je bila da obezbedimo besplatne profesionalne predstave za decu, jer nam je važno da odlazak u pozorište ne zavisi od materijalnog stanja roditelja, kao i da svi učenici sa seoskih područja makar jednom godišnje dođu u Dom kulture i pogledaju neki komad. Mi smo organizovali i pozorišna gostovanja po seoskim školama, ali nije isto gledati predstavu u pozorišnoj sali i učionici. I ove, kao i pethodne dve godine, predstave smo pažljivo birali, trudeći se da pored zabavnog imaju i edukativni karakter, pa je repertoar trećeg izdanja "Prolećnog pozorištanceta" kvalitetan i raznolik - kaže Mimić.

Tanja Mimić

Tanja Mimić (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Dodaje da je vikendom i radnim danima u 18 časova ulaz slobodan za svu decu koja žele da gledaju predstave, a one koje se igraju radnim danima u prepodnevnim terminima rezervisane su za najavljene dolaske učenika osnovnih škola sa područja ubske opštine i mališane Vrtića.

 

- Zahvaljujem se svim direktorima škola na saradnji i iskazanom interesovanju, a posebno vaspitačicama Predškolske ustanove "Ub" na poklon predstavi "Zbrkana bajka". Na osnovu prošlih festivala, očekujemo veliku posetu i radujemo se druženju sa najmlađom publikom u narednih danima. Vidimo se danas u pozorištu - poručuje Tanja Mimić, direktorka Ustanove kulture.

 

Program "Prolećnog pozorištanceta"

 

Subota, 1. april u 12 h – "Ribar i zlatna ribica"

Nedelja, 2. april u 12 h – "Nesrećna Kafina"

Ponedeljak, 3. april u 12 h – "Zlatokosa i tri medveda"

Utorak, 4. april u 18 h – "Crvenkapa"

Sreda, 5. april u 13 h – "Čistoća je pola zdravlja"

Četvrtak, 6. april u 12 h – "Pipi i Pan u potrazi za Crvenkapom"

Četvrtak, 6. april u 18 h – "Zbrkana bajka"

Petak, 7. april u 18 h – "Cvet koji će spasiti svet"

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 17 sati 4 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 21 sati

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara