Akva park Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Akva park Ub (foto: Dragana Nedeljković)
13.04.2023, 09:01

Poskupele ulaznice za akva park, sportske terene...

č: | fb:

Skupština opštine Ub, na prvoj ovogodišnjoj sednici, dala je saglasnost Komunalnom javnom preduzeću "Đunis" na odluku o cenama usluga korišćenja bazena, sportskih terena i objekata, koji su u nadležnosti tog preduzeća.

 

Prema novom cenovniku, dnevna ulaznica za akva park ove sezone koštaće 600 dinara, a lani je bila 400. Poskupela je i poludnevna karta, sa 200 na 300 dinara, dok su na prošlogodišnjem nivou ostale cene nedeljne (1.800 dinara), mesečne (3.000 dinara) i sezonske karte za decu (5.000) i odrasle (7.000). Pravo na besplatno kupanje i ovoga leta imaće mališani predškolskog uzrasta, trudnice i invalidi. Takođe, poskupelo je i iznajmljivanje ležaljke, i to duplo, tako da će iznositi 400 dinara.

Akva park Ub

Akva park Ub (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Povećane su i naknade za korišćenja terena na Sportsko-rekreativnom centru "Školarac". Nova cena izdavanja mini pič terena je 2.000 dinara po satu umesto dosadašnjih hiljadu, a teniskih terena 400 dinara (prethodna cena 250 dinara). Usluga korišćenja terena sa veštačkom travom povećana je sa 5.000 na 6.000 dinara, a sa upaljenim reflektorima cena je 7.000, što je za hiljadu dinara više od prošlogodišnje. Korišćenje balon hale ubuduće će koštati 3.000 dinara po satu.

 

Što s tiče Sportske hale, korekcija se samo odnosi na veliku halu, čije je iznajmljivanje po satu povećano sa dve na tri hiljade dinara. Poskupljenje nije zaobišlo ni Avantura park na gradskom izletištu "Šepkovac", gde će sat boravka u tom prostoru biti duplo skuplji i koštaće 200 dinara. 

Avantura park Ub

Avantura park Ub (Foto: Milovan Milovanović)

Razloge za povećanje cena ovih usluga obrazložio je predsednik opštine Ub Darko Glišić.

 

"Tržište se prilično poremetilo, energenati i sve ono što diktira sveukupnu cenu su poskupeli, pa smo prinuđeni da usvojimo novi cenovnik. U pitanju su blage korekcije tako da se neće drastično odraziti na budžet naših korisnika, dok će nama značiti, jer će Đunis moći normalno da posluje i servisira svoje usluge, a da ne zahvatamo iz budžeta i uzimamo od naših poreskih obveznika dodatna sredstva, kako bismo iznivelisali to što je tržište poremetilo", rekao je Glišić.

 

Ubski akva park, koji je izgrađen pre dve godine na proširenom kompleksu gradskih bazena, pored tri bazena sa sistemom za zagrevanje vode, posetiocima nudi brojne atrakcije, među kojima je i "tornado", kao i deset različitih tobogana, a ima i poseban deo za mališane do tri godine. U sklopu ove vodene oaze nalaze se i površine za sunčanje, tuševi, kabine za presvlačenje, mobilijar za plažu, kafići i restorani.

 

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara