Akva park Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Akva park Ub (foto: Dragana Nedeljković)
13.04.2023, 09:01

Poskupele ulaznice za akva park, sportske terene...

č: | fb:

Skupština opštine Ub, na prvoj ovogodišnjoj sednici, dala je saglasnost Komunalnom javnom preduzeću "Đunis" na odluku o cenama usluga korišćenja bazena, sportskih terena i objekata, koji su u nadležnosti tog preduzeća.

 

Prema novom cenovniku, dnevna ulaznica za akva park ove sezone koštaće 600 dinara, a lani je bila 400. Poskupela je i poludnevna karta, sa 200 na 300 dinara, dok su na prošlogodišnjem nivou ostale cene nedeljne (1.800 dinara), mesečne (3.000 dinara) i sezonske karte za decu (5.000) i odrasle (7.000). Pravo na besplatno kupanje i ovoga leta imaće mališani predškolskog uzrasta, trudnice i invalidi. Takođe, poskupelo je i iznajmljivanje ležaljke, i to duplo, tako da će iznositi 400 dinara.

Akva park Ub

Akva park Ub (Foto: Dragana Nedeljković)

 

Povećane su i naknade za korišćenja terena na Sportsko-rekreativnom centru "Školarac". Nova cena izdavanja mini pič terena je 2.000 dinara po satu umesto dosadašnjih hiljadu, a teniskih terena 400 dinara (prethodna cena 250 dinara). Usluga korišćenja terena sa veštačkom travom povećana je sa 5.000 na 6.000 dinara, a sa upaljenim reflektorima cena je 7.000, što je za hiljadu dinara više od prošlogodišnje. Korišćenje balon hale ubuduće će koštati 3.000 dinara po satu.

 

Što s tiče Sportske hale, korekcija se samo odnosi na veliku halu, čije je iznajmljivanje po satu povećano sa dve na tri hiljade dinara. Poskupljenje nije zaobišlo ni Avantura park na gradskom izletištu "Šepkovac", gde će sat boravka u tom prostoru biti duplo skuplji i koštaće 200 dinara. 

Avantura park Ub

Avantura park Ub (Foto: Milovan Milovanović)

Razloge za povećanje cena ovih usluga obrazložio je predsednik opštine Ub Darko Glišić.

 

"Tržište se prilično poremetilo, energenati i sve ono što diktira sveukupnu cenu su poskupeli, pa smo prinuđeni da usvojimo novi cenovnik. U pitanju su blage korekcije tako da se neće drastično odraziti na budžet naših korisnika, dok će nama značiti, jer će Đunis moći normalno da posluje i servisira svoje usluge, a da ne zahvatamo iz budžeta i uzimamo od naših poreskih obveznika dodatna sredstva, kako bismo iznivelisali to što je tržište poremetilo", rekao je Glišić.

 

Ubski akva park, koji je izgrađen pre dve godine na proširenom kompleksu gradskih bazena, pored tri bazena sa sistemom za zagrevanje vode, posetiocima nudi brojne atrakcije, među kojima je i "tornado", kao i deset različitih tobogana, a ima i poseban deo za mališane do tri godine. U sklopu ove vodene oaze nalaze se i površine za sunčanje, tuševi, kabine za presvlačenje, mobilijar za plažu, kafići i restorani.

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 13 sati 9 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 13 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara