Simić i Stanišić u NALED-u (foto: Dragan Savić)
Simić i Stanišić u NALED-u (foto: Dragan Savić)
02.10.2014, 11:30

NALED podržava ekonomski program Osečine

č: | fb:

Oslanjanje na svoje snage Za male sredine koje su, uglavnom, oslonjene same na sebe i svoje potencijale i resurse, što je slučaj i sa opštinom Osečina, ekonomski program za određeni vremenski tok je izuzetno važan dokument. To je zajednička ocena sa završnih konsultacija i razmene ideja između stručnjaka iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i predstavnika opštine Osečina, a povodom završetka predloga opštinskog programa ove opštine za period od 2015. do 2020. godine, koji je nedavno urađen.

- Uz podršku koju imamo iz NALEDA-a, zatim njihove savete, iskustva i mere koje su u praksi dale rezultate, sada krećemo, verujem, pravim putem u pravcu podizanja ekonomskih kapaciteta naše opštine. Pored preduzimanja neophodnih koraka u spoljnoj politici, prevashodno je potrebno da se oslonimo na svoje snage u rešavanju svakodnevnih ekonomskih problema koristeći sopstvene potencijale pri pravljenju dugoročnih mera koje će omogućiti ekonomski razvoj i rast zapošaljavanja - kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opštine.

Koordinator opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Miodrag Stanišić ističe:

- U NALEDU su nas upozorili i na neke greške koje su uočili na terenu u drugim sredinama. To nam je bilo jako korisno u konačnom uobličavanju našeg dokumenta, za koga smo sve sigurniji da će doprineti smanjenju nezaposlenosti na teritoriji opštine.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 24 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 13 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.