Mionica (foto: www.mionica.rs)
Mionica (foto: www.mionica.rs)
24.04.2023, 13:27

Ministarstvo građevinarstva izdvojilo 2,5 miliona dinara za Prostorni plan Mionice

č: | fb:

Opština Mionica i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zajedno će finansirati Prostorni plan opštine. Ministarstvo je odobrilo 2,5 miliona dinara po osnovu Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje izrade planskih dokumenta, dok će preostali deo biti finansiran iz budžeta lokalne samouprave.

 

- Zahvaljujem se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na odličnoj saradnji. Veoma je bitno da imamo adekvatno urađene planske akte, da imamo jednu viziju razvoja naše opštine. Mionica je postala pravo gradilište, mnogo projekata realizujemo. Tribine, Kuću Kolubarske bitke, Pulikin legat, Ključka vrela, izgradnju kanalizacione mreže i dva prečistača otpadnih voda. Prošle godine rekonstruisali smo blizu četiri kilometra trotoara, a verujem da ćemo ove godine i to nastaviti – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Opština Mionica jedna je od 19 lokalnih samopuprava u Srbiji kojima su odobrena sredstva po ovom Javnom pozivu.

Aktuelno

Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Nakon saslušanja Pre 17 sati 57 minuta

Trojici inženjera "Krušika" određen pritvor

Trojici inženjera "Krušika", koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža, određen je pritvor do 30 dana, saznaju Kolubarske.rs. Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja...  · 9 komentara