Poklon auto sedišta (foto: www.mionica.rs)
Poklon auto sedišta (foto: www.mionica.rs)
25.04.2023, 07:00

Auto sedišta i kolica za bebe, prodiljama 40 hiljada dinara

č: | fb:

Za poslednjih pet meseci u opštini Mionica rođeno je 36 beba, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je kolica i auto sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je novčana pomoć po 40 hiljada dinara za 35 porodilja.

 

- Lepo je videti mlade ljude koji su odlučili da ostanu u svom mestu i da zasnuju porodice. Najlepše je biti roditelj, a mi smo tu da pomognemo. I upravo to i radimo. Uručili smo kolica, auto sedišta i novčanu pomoć za 36 beba. Nastavljamo da pružamo podršku i imamo velike planove. Ideja je da u narednom periodu organizujemo mesec roditeljstva gde ćemo uvesti nove populacione mere. Država je preduzela značajne mere u populacionoj politici, a mi ćemo kao lokalna samouprava slediti državnu politiku. Nova radna mesta, obnavljene škole, ulaganja u obrazovanje, kulturu i sport imaju veliki uticaj na kvalitet uslova za život, rad, obrazovanje – rekao je Janković.

 

Pre uručenja auto sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

 

Prošle godine opština Mionica, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80 hiljada dinara za prvu rođenu bebu, a već sedmu godinu besplatno uručuje auto sedišta, dok su od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad obezbeđena i kolica.

 

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 51 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 51 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar