Dečja nedelja u Mionici (ilustracija) (foto: www.mionica.rs)
Dečja nedelja u Mionici (ilustracija) (foto: www.mionica.rs)
16.05.2023, 09:01

Janković: Kroz brojne programe dokazujemo da je Mionica velika porodica

č: | fb:

Predsednik opštine Mionica Boban Janković izjavio je povodom Međunarodnog dana porodice da je opština preduzela značajne mere kako bi olakšala odrastanje i razvoj svakog deteta i olakšala život svim mioničkim porodicama.

 

- Kada se osvrnemo i pogledamo koje su to sve odluke koje smo doneli, spisak je veoma dugačak. Porodica je stub društva i za nas je veoma važno da pružimo što veću podršku u roditeljstvu i odgajanju dece. Novčana pomoć za svaku rođenu bebu, auto sedišta, kolica za bebe, besplatni udžbenici, besplatan prevoz, besplatna pripremna nastava, besplatni časovi u Centru za obrazovanje i razvoj samo su od nekih mera koje smo uveli i na koje smo ponosni. A kao najbitniju stavka izdvojio bih činjenicu da smo uspeli da od 1000 nezaposlenih taj broj svedemo na 300. I biće još radnih mesta. Sve to ukazuje da Mioničani imaju sigurnost i egzistenciju kako bi mogli da zarađuju za žviot. Tu smo da budemo podrška i da zajedno gradimo Mionicu koja je velika porodica – rekao je Janković.

 

Posebna pažnja posvećuje se i programima podrške roditeljstvu, a opština Mionca u saradnji sa Ministarstvom za brigu o prodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština učestvuje u realizaciji programa "Podsticajno roditeljstvo" u okviru kog će u junu biti organizovan i mesec roditeljstva, a ova tema kod stanovnika opštine je naišla na pozitivne reakcije.

 

Značajan pomak u obezbeđivanju što boljih uslova za odrastanje u Mionici, doneli su rekonstrukcije osnovih i srednje škola u koje je uloženo blizu 370 miliona dinara. A veliki značaj za decu ima i moderna sportska hala u kojoj su im dostpuni raznovrsni sportski sadržaji kojih je sve više.

 

Pored svega navedenog za decu i roditelje organizovane su brojne besplatne manifestacije u Kuluturnom centru Mionice i još mnogo toga.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 15 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 14 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar