Dečja nedelja u Mionici (ilustracija) (foto: www.mionica.rs)
Dečja nedelja u Mionici (ilustracija) (foto: www.mionica.rs)
16.05.2023, 09:01

Janković: Kroz brojne programe dokazujemo da je Mionica velika porodica

č: | fb:

Predsednik opštine Mionica Boban Janković izjavio je povodom Međunarodnog dana porodice da je opština preduzela značajne mere kako bi olakšala odrastanje i razvoj svakog deteta i olakšala život svim mioničkim porodicama.

 

- Kada se osvrnemo i pogledamo koje su to sve odluke koje smo doneli, spisak je veoma dugačak. Porodica je stub društva i za nas je veoma važno da pružimo što veću podršku u roditeljstvu i odgajanju dece. Novčana pomoć za svaku rođenu bebu, auto sedišta, kolica za bebe, besplatni udžbenici, besplatan prevoz, besplatna pripremna nastava, besplatni časovi u Centru za obrazovanje i razvoj samo su od nekih mera koje smo uveli i na koje smo ponosni. A kao najbitniju stavka izdvojio bih činjenicu da smo uspeli da od 1000 nezaposlenih taj broj svedemo na 300. I biće još radnih mesta. Sve to ukazuje da Mioničani imaju sigurnost i egzistenciju kako bi mogli da zarađuju za žviot. Tu smo da budemo podrška i da zajedno gradimo Mionicu koja je velika porodica – rekao je Janković.

 

Posebna pažnja posvećuje se i programima podrške roditeljstvu, a opština Mionca u saradnji sa Ministarstvom za brigu o prodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština učestvuje u realizaciji programa "Podsticajno roditeljstvo" u okviru kog će u junu biti organizovan i mesec roditeljstva, a ova tema kod stanovnika opštine je naišla na pozitivne reakcije.

 

Značajan pomak u obezbeđivanju što boljih uslova za odrastanje u Mionici, doneli su rekonstrukcije osnovih i srednje škola u koje je uloženo blizu 370 miliona dinara. A veliki značaj za decu ima i moderna sportska hala u kojoj su im dostpuni raznovrsni sportski sadržaji kojih je sve više.

 

Pored svega navedenog za decu i roditelje organizovane su brojne besplatne manifestacije u Kuluturnom centru Mionice i još mnogo toga.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 30 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...