Desankin venac (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Desankin venac (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2014, 07:47

Na spisku i TV Ljig

č: | fb:

Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u privatizaciji 11 medija u Srbiji, među kojima je novinska agencija Tanjug. Na tom spisku je, prema vesti agencije Beta, i Javno preduzeće za informisanje i marketing TV Ljig. Rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti je 3. novembar 2014. godine.

Današnjim javnim pozivom Agencije za privatizaciju obuhvaćeni su mediji za koje je pokrenuta inicijativa nakon stupanja na snagu Zakona o privatizaciji. Prethodnim javnim pozivom za prikupljanje pisama o zainteresovanosti bila su obuhvaćena 73 medija, odnosno preduzeća čija je delatnost informisanje i komunikacije.

TV Ljig je najmlađe javno informativno preduzeće u Kolubarskom okrugu i ima dozvolu za kablovsko emitovanje programa. Nedavnom odlukom odbornika lokalnog parlamenta za novog vd direktora i urednika postavljen je Zoran Popović, bivši poslanik SRS, sada član SNS. Njegov prethodnik, takođe postavljen otkako je SNS u vlasti, bio je Dragan Kojić, muzičar iz Slavkovice.

Status državnog medija u Kolubarskom okrugu imaju i Radio Valjevo, za koje tri puta nije bilo zainteresovanih na aukcijama, RTV Pruga iz Lajkovca, mioinički Zapis... Napred je privatizovan 2007, a Tamnavske novine iz Uba ugašene su pre toga odlukom osnivača, posle 30 godina postojanja, zbog procene da neće biti zainteresovanih za njihovu kupovinu, odnosno da ne mogu da opstanu na tržištu.

Rok za privatizaciju medija je 1. jul 2015. godine, a postupak privatizacije će biti usklađen sa Zakonom o javnom informisanju, koji predviđa privatizaciju medija samo prodajom kapitala, kao i očuvanje delatnosti nakon privatizacije u trajanju od pet godina.

Za medije, koji ne budu privatizovani do 1. jula 2015, predviđen je prenos kapitala zaposlenima u vidu besplatnih akcija. Ukoliko zaposleni ne prihvate besplatne akcije, njihov medij prestaje da postoji i briše se iz Registra.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 5 sati 26 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...